Vandaag is zondag 5 mei
Bevrijdingsdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 11 september 2021    Evangelie van 2021-09-11
begintijd16:30 uur
eindtijd20:30 uur
 titelOogstdankdag Ovezande
beschrijving

In het centrum van Ovezande wordt op loopafstand van de katholieke kerk een dorpsmoestuin onderhouden met hulp van de kinderen van basisschool ‘De Zandplaat’. Zij willen graag laten zien wat er geteeld wordt. En wat dit allemaal oplevert aan gezonde groenten voor de voedselbank. Zo leren ze in het klein waar boeren in het groot mee te maken krijgen. Soms is het te droog, soms is er voldoende of te veel neerslag.

Het is steeds belangrijk om ook de geest te voeden. We moeten opletten en meebewegen met veranderingen in klimaat en samenleving. ZLTO-afdeling Borsele sluit dit jaar op zaterdag 11 september aan bij de oogst- dankviering van de parochiekern Ovezande. Bij goed weer zal de viering in de kerktuin plaatsvinden.

Programma
16.30 uur - Start wandeling bij de kerk; voor de kinderen is er een speurtocht
17.30 uur - Rondleiding over de moestuin
18.00 uur - Soep & broodje bij de kerk
19.00 uur - Viering met als thema: ‘voedsel voor de geest’
20.00 uur - Koffie, thee, fris en iets lekkers

Tijdens de viering wordt gecollecteerd voor de onkosten en voor voedselbank De Bevelanden.

Tevens is zaterdag 11 september de RK-kerk van 10.00 tot 17.00 uur open voor bezichtiging en rondleiding. Er is een folder voorhanden waarin uitleg wordt gegeven over het interieur en het exterieur van de kerk. De rijke historie is opgetekend in een prachtig boek met vele foto’s en anekdotes (is verkrijgbaar).

In de kerk is een tentoonstelling gewijd aan de oogst (landbouw en fruitteelt) inclusief passende bloemversiering. Naast de kerk is de tuin met biodiversiteit te bewonderen en het levensgrote Maria uit de Beuk. De pastorie naast de kerk is in gebruik als Theehuis de Pastorie. Het theehuis is op deze zaterdag open voor een kopje koffie/thee met wat lekkers. Ook is het mogelijk om er te lunchen. Een prachtige gelegenheid om de pastorie als theehuis van binnen te bekijken en te genieten van de heerlijke producten van dit dagbestedingsproject.

Iedereen is van harte welkom bij de open Monumentendag en het oogstdankdag programma.

info

www.paterdamiaanparochie.nl/ovezande

locatieO.L.V Hemelvaartkerk, Hoofdstraat 60
plaatsOvezande (Zeeland)
postcode44
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl