Vandaag is woensdag 8 mei  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 14 november 2022    Evangelie van 2022-11-14
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelKansen voor de Kerk - De Gastvrije Kerk
beschrijving

Maandagavond 14 november 2022 organiseren we opnieuw De Kansen voor de Kerk, een online inspiratie-evenement voor de kerk. Deze avond staat het onderwerp ‘De gastvrije kerk’ centraal en wordt de prijs uitgereikt voor de meest gastvrije kerk van 2022!

Laat je inspireren tijdens deze avond over het onderwerp: gastvrijheid. Tijdens dit evenement nemen we de gastvrijheid in kerken onder de loep. We vertellen onder andere over de kenmerken van de gastvrije kerk. Wanneer wordt een kerk als gastvrij ervaren? En hoe kunnen we daarvan leren?

Waar worden de resultaten op gebaseerd?
In september en oktober zijn bijna 80 kerken in Nederland bezocht door mystery guests. Elke mystery guest heeft een volledige dienst of viering bijgewoond. Op basis van de volgende drie elementen hebben de kerken een ‘gastvrijheidscijfer’ gekregen:

  • Ontvangst en welkom
  • De dienst of viering
  • Na afloop en afscheid

Naar aanleiding van de rapportage ontvingen de kerken handvatten om aan de slag te gaan met het thema gastvrijheid. Het totaalbeeld uit de rapportages hebben we vertaald naar een trendrapport over de staat van gastvrijheid in de Nederlandse kerken. Daarover delen we deze avond leuke inzichten en mooie tips om verder te groeien in gastvrij kerk zijn.

Aanmelden
Het evenement vindt plaats op maandagavond 14 november 2022. We starten om 20.00 uur. Je kunt vanaf 19.50 uur al aansluiten. De avond duurt tot 21.30 uur. Meld je aan via de website.

info

alphanederland.org/agenda/de-kansen-voor-de-kerk-de-gastvrije-kerk

locatieOnline via Zoom
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl