Vandaag is woensdag 15 mei
Gezinsdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 13 november 2022    Evangelie van 2022-11-13
begintijd14:00 uur
 titelOnthulling standbeeld - Homeless Jesus
beschrijving

Op 13 no­vem­ber, de Wereld­dag van de armen, onthult weth­ou­der Rutger Groot Wassink het stand­beeld Homeless Jesus voor de Mozes en Aäron­kerk in Am­ster­dam.

Homeless Jesus
Het stand­beeld Homeless Jesus laat een dak­loze persoon zien, liggend op een bankje, alleen herken­baar als Jezus door de won­den in zijn voeten. Bij de Ge­meen­schap van Sant’ Egidio staat vriend­schap met de armen centraal. Het beeld Homeless Jesus bena­drukt dit belang van vriend­schap met de armen en moe­digt mensen aan om niemand in de steek te laten.

Het beeld is van de hand van de Canadese kunste­naar Timothy P. Schmalz. Zijn kunst­werken, die voorbij­gan­gers bewust maken van de schrijnende situaties waarin mensen zich kunnen bevin­den, zijn we­reld­be­roemd. Een van zijn bekendste werken is het stand­beeld Angels Unawares op het Sint-Pieters­plein in het Vati­caan. Sant’ Egidio is vereerd dat de maker vanuit Canada aanwe­zig wil zijn bij de ont­hul­ling van Homeless Jesus in Am­ster­dam.

Ont­hul­ling
De Ge­meen­schap is verheugd het beeld te kunnen plaatsen als teken van soli­da­ri­teit met de kwets­ba­ren van de samen­le­ving. Het beeld komt te staan voor de gevel van de Mozes en Aäron­kerk in Am­ster­dam.

info

www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieMozes en AƤronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl