Vandaag is zaterdag 4 mei
Nationale dodenherdenking
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 31 januari    Evangelie van 2024-01-31
(Heilige Don Bosco)
 titelAlphacursus voor militairen
beschrijving

In de Alphacurus kun je open praten over de basis van het Christelijke geloof. Het is gratis, gezellig, en inspirerend! Misschien heb je wel vragen over God en het Christelijke Geloof in tijd als deze. Of denk je ‘wat heeft het allemaal voor zin?’. Alpha is vrijblijvend. Na de tweede bijeenkomst beslis je of je doorgaat. De cursus is oecumenisch, dat wel zeggen meer gericht op de onderlinge overeenkomsten dan op de verschillen van verschillende Christelijke stromingen.

Alpha voor de Krijgsmacht
Alpha voor de Krijgsmacht (Alpha for Forces) is in 2003 gestart. De Britse beroepsmilitair Eric Martin heeft hier een belangrijke rol in gespeeld en reeds 25 jaar ervaring in het geven van Alpha voor geüniformeerden. Deze iteratie van Alpha cursus bestaat uit 16 interactieve bijeenkomsten en twee weekenden om op een ontspannen manier te ontdekken wat het Christelijke geloof inhoudt. Een bijeenkomst start altijd een filmpje en een goed gesprek waarbij wij vooral luisteren naar jou. De weekenden staat vooral in het teken van lekker eten, ontmoeting en als je daarvoor openstaat iets meer diepgang, en optioneel een fysieke prikkel. Je beslist altijd zelf tot hoever, en Alpha is gratis. Met het focus op het werk bij Defensie staan vragen of het verenigen tussen het werk, de inzet van geweld, en omgaan met morele dilemma (moral injury) centraal. Deze Alpha voor de Krijgsmacht cursus wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Militair Ordinariaat en de Militaire en Hospitaal Orde van Sint Lazarus van Jerusalem in Nederland (MHOSLJ-NLD).

Voor wie en waarom is Alpha?
Deze iteratie van Alpha voor de Krijgsmacht is gericht op (jonge) officieren met een interesse in het Christelijk geloof. Ben je net tot geloof gekomen, of al langer gelovig maar je zit met nog veel vragen, of je bent ongelovig, agnost, atheïst, of anders gelovig, meld je dan aan om samen op zoek te gaan naar antwoorden.

Waar en wanneer wordt het gegeven bij Defensie?
De Alpha cursus bestaat uit 16 online (lunch) bijeenkomst. Reguliere sessies worden begeleid door leden MHOSLJ-NLD. Het betreft een hybride vorm tussen digitaal en fysiek, inclusief twee opeenvolgende weekenden in maart (vrijdag middag en zaterdag overdag). Fysieke bijeenkomsten vinden plaatst op militaire locaties in Den Haag en Amsterdam, in combinatie met de bestaande planning van het Nederlands Militair Ordinariaat en MHOSLJ-NLD.

De eerste sessie is op 31 januari 2024, en daarop volgend in principe elke woensdag tot en met 27 maart. Het eerste weekend is op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024, het tweede weekend op vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart 2024. (Defensie medewerkers hebben recht op 2 dagen spiritueel verlof; u hoeft geen verlof op te nemen voor de vrijdagen).

info

glj.jacobs@mindef.nl
www.bisdom-krijgsmacht.nl/#h.ugtqe945bf9h

locatieDen Haag en Amsterdam
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl