Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdinsdag 25 mei t/m donderdag 3 juni 2010    Evangelie van 2010-05-25
(Sint Urbanus)
 titelBedevaartreis Pater Pio en Assisi
beschrijving

Bedevaartsreis naar Pater Pio en Franciscus van Assisië en de bedevaartsplaatsen Altötting en Einsiedeln met een bezoek aan de Mozaïekkerk van Ravenna en de mini republiek San Marino.

Een 10-daagse bedevaart van dinsdag 25 mei tot en met donderdag 3 juni 2010

Bedevaarten zijn van alle tijden. Al eeuwen lang pelgrimeert de zoekende mens naar aanknopingspunten in zijn leven. De heiligen die onder ons geleefd hebben  zijn een voorbeeld voor ons en juist daarom hebben velen de behoefte om steun en geloofsversterking te zoeken bij de heiligdommen van deze bijzondere mensen. In tijden van relatief grote materiële welvaart zou men denken dat bedevaarten geen toekomst meer hebben. Het tegendeel is waar. Met name in noord Europa is een duidelijke toename van bedevaarten waar te nemen. Niet alleen Lourdes of Rome  maar ook andere, van oudsher bekende, bedevaarten zijn weer springlevend. En nieuwe bedevaartsoorden ontstaan. De meest bekende van de laatste jaren is wel het heiligdom van Pater Pio die nog niet zo lang geleden door onze vorige Paus werd heilig verklaard.

In samenspraak met Mgr. Wilbert van Rens, Pastoor - Deken van Sittard, organiseren wij van 25 mei tot en met 3 juni 2010 een 10 daagse reis naar deze bijzondere bedevaartsplaatsen. De reis is heel afwisselend, niet vermoeiend en geeft volop kans om ook de schoonheid van de natuur en de cultuur te beleven. De groep zal niet groter zijn dan 28 personen.

Het programma ziet er als volgt uit:

25 mei vertrek naar Zwitserland en overnachting in de bedevaartsplaats Einsiedeln. In de prachtige barokke basiliek hebben we na de overnachting onze eerste H.Mis.

26 t/m 28 mei twee overnachting in Assisië en bezoek aan de overweldigende heiligdommen van de heilige Fransicus met Eucharistieviering . Tevens volop gelegenheid om deze indrukwekkende historische plaats zelf wat te verkennen.

28 t/m 31 mei drie overnachtingen in San Giovanni Rotondo, de begraafplaats van de heilige Pater Pio. Ook hier bezoeken wij uiteraard de heiligdommen en nemen deel aan de H.Mis en 's avonds aan de lichtprocessie. U zult versteld staan van de schoonheid van de nieuwe kerk die er  gebouwd is.  De tweede dag van ons verblijf in deze plaats gebruiken wij om een uitstap te maken naar de eeuwenoude vissershavenplaats Bari, de begraafplaats van de Heilige Nicolaas. Het is een prachtige , niet te lange, route door een verbluffend mooie streek deels langs de kust. Tijdens die tocht vertellen wij u hoe Sint Nicolaas uitgerekend hier begraven ligt. Uiteraard hebben we in Bari ook de tijd om dit prachtige plaatsje wat nader te verkennen.

31 mei t/m 2 juni wederom 2 overnachtingen en dit keer in Cesenatico aan de Adriatische kust. Dit oude en romantische vissersplaatsje met een door Leonardo da Vinci ontworpen haven is voor ons een goede uitvalsbasis naar de wereldberoemde mozaïekkerk van Ravenna en het ministaatje San Marino. Dit is puur genieten van zoveel schoonheid.

2 juni gaan wij via de Brennerpas naar Altötting in Zuid Duitsland, de Duitse bedevaartsplaats van Maria en waar onze huidige paus Benediktus XVI in september 2006 nog op bedevaart was. Een mooiere en zinvollere afsluiting is haast niet mogelijk.

3 juni zijn wij weer terug in Nederland en hopen terug te zien op een onvergetelijke pelgrimstocht waarin naast bezinning ook volop ruimte is voor ontspanning en plezier.

Mgr. Wilbert van Rens zal deze reis begeleiden en dagelijks voor ons de H. Mis in of nabij al die indrukwekkende heiligdommen opdragen.

De reis wordt verzorgd op basis van half pension en wij hebben weer uitstekende 3 sterren familiehotels geselecteerd. De topclass touringcar van Nancy Tours garandeert optimaal reisgenot.

De reis kost slechts € 775
De toeslag een persoonskamer bedraagt € 160

info

reiscoördinator Gerard van Rens
(06) 52 49 79 65
www.bonpasteur.eu

locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl