Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 12 september 2010    Evangelie van 2010-09-12
 titelWillibrordprocessie
beschrijving

De Willibrordprocessie door de Utrechtse binnenstad vindt dit jaar plaats op 12 september. Deze processie is voor het eerste gehouden in september 2002. Toen besloot plebaan N.M. Schnell als eerste in Nederland gebruik te maken van de opheffing van het processieverbod. Tot die datum mocht sinds het begin van de reformatie in Nederland geen processie worden gehouden, behalve op de plaatsen waar de katholieke eredienst nooit geheel verboden was geweest.

Een processie is een geloofsgetuigenis – vandaar ook het motto ’Geloven mag gezien’ worden. Pastoor G. van der Vegt (St. Salvatorparochie in de Utrechtse binnenstad) en plebaan van de St. Catharinakathedraal: "Wie kan er beter met een processie worden geëerd dan één van de grootste geloofsgetuigen van de Lage Landen, de heilige Willibrord? Processies zijn ook een uiting van vreugde om het geloof. In het Oude Testament lezen wij hoe Koning David dansend voor de Ark van het verbond uitging (2 Samuel 6) toen deze in processie teruggebracht werd naar Jeruzalem. Wij hopen dat de Willibrordprocessie voor u zowel een geloofgetuigenis als een stukje blijheid om het geloof mag betekenen."

Programma

15.30 uur Gebedsviering in de St Willibrorduskerk (Minnebroederstraat)
15.50 uur Naar buiten en opstellen op het Janskerkhof.
16.00 uur Begin van de processie.


Aansluitend is er rond 16.45 uur pontificale vesperviering in de St. Catharinakathedraal, lange Nieuwstraat 36.

info

www.aartsbisdom.nl/nws.php?id=523

locatieSint-Willibrorduskerk, Minnebroederstraat
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl