Vandaag is woensdag 23 mei  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerdinsdag 25 september 2012    Evangelie van 2012-09-25
begintijd19:30 uur
 titelCaFE in de parochie Schaijk-Reek
beschrijving

Niet alleen krijgt de Parochiemissie Schaijk-Reek een vervolg door ‘Hoopvol op weg’ (www.witnesshope.nl), de zg. ‘Impulsavonden’, de Gebedsgroep “Hoopvol op weg”, maar ook door een eigentijdse geloofscursus. Waarom? Om meer uit je geloof te halen! Dit is eveneens een voorbereiding op het ‘Jaar van het Geloof’ dat paus Benedictus XVI heeft afgekondigd. Doel is “om een vernieuwde impuls aan de missie van de Kerk” te geven.

De cursus heet CaFE (Catholic Faith Exploration). We komen bij elkaar in een gemoedelijke sfeer met een drankje. Naar aanleiding van een DVD zullen we in kleine groepen de geloofsthema’s uitdiepen, met de bedoeling om God en de Kerk beter te leren kennen.

Hoewel de serie een aantal avonden omvat, staat elke avond op zichzelf. Het is niet per se noodzakelijk om alle bijeenkomsten bij te wonen. Voor wie? Voor parochianen als opfriscursus, voor belangstellenden die het geloof willen verkennen, voor mensen die nadenken over opname in de Rooms-katholieke Kerk. CaFE is een heel ontspannen manier om met het geloof bezig te zijn!

Wanneer gaat de cursus van start? Op dinsdag 15 mei om 19.30 uur. Om hoeveel bijeenkomsten zal het gaan? Om 7 bijeenkomsten, de andere data zijn (altijd op dinsdag): 19 juni, 28 augustus, 25 september, 23 oktober, 20 november, 18 december.

Wilt u meer weten? Neem dan rustig contact op met het parochiecentrum; dit is alleen mogelijk via: secretariaat-antonius-abt@hotmail.com o.v.v. CaFE. Deelname is kosteloos! Belangstellenden uit de regio Oss, Uden en Veghel zijn ook van harte welkom! Opgave is echt niet nodig; kom gewoon langs. We ontvangen u graag, we heten u heel hartelijk welkom in het CaFE!

info

secretariaat-antonius-abt@hotmail.com

locatiePastorie van Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 1
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl