Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 1 juli t/m zondag 30 september 2012    Evangelie van 2012-07-01
 titelExpositie bgv 125 jaar Sint-Nicolaaskerk
beschrijving

In de kerk worden o.a. liturgische gebruiksvoorwerpen getoond uit de eerste jaren na de inwijding van het kerkgebouw. Centraal in de expositie staan fotocollages die een beeld geven van een vierende kerkgemeenschap anno 2012. Er wordt een beeld geschetst van de wijze waarop liturgie wordt gevierd. Ook zijn activiteiten in beeld gebracht waarvoor de leden van de kerksgemeenschap zich inzetten op tal van gebieden, binnen en buiten de kerk.

Verder zijn er fraaie foto’s te zien van onder andere de plechtige Eucharistieviering bij gelegenheid van de opening van het 125-jarig kerkjubileum als ook foto’s van de verschillende evenementen die dit jaar onder zeer grote belangstelling zijn georganiseerd. Bijzonder zijn foto’s van medewerkers achter de schermen die er voor zorgen dat de Nicolaas als gemeenschap kan en blijft vieren.

Foto’s met jongeren nemen een zeer belangrijke plaats in. De jongeren geven al op jonge leeftijd praktische wijze invulling aan wat de kerk leert over dienen en elkaar helpen; zij vormen de nieuwe generatie die het geloof levend houdt.

Verder zijn In vitrines fraaie gebruiksvoorwerpen te bewonderen uit de eerste periode van het kerkgebouw. Behalve oude kerkboeken en enkele prachtige paramenten zijn er ook een doopschaal vervaardigd van geel koper, prachtige Canonborden en een Wijwatervat te zien. Het vat is zeer bijzonder en werd de afgelopen jaren nog gebruikt bij gelegenheden waarvan de beelden in heel Nederland te zien waren: de zegening door de deken van Amsterdam van een beeld van de Heilige Barbara en de tunnelboormachines van de Noord-Zuidmetrolijn in Amsterdam.

Op de expositie is tevens werk te zien van de bekende Amsterdamse kunstenaar Clemens Merkelbach van Enkhuizen.

info

Jan v.d. Wetering
(06) 23 60 23 40
jubileum@nicolaas-parochie.nl
www.nicolaas-parochie.nl

locatieSint-Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73, t.o. station NS-CS
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl