Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 27 april t/m vrijdag 2 mei 2014    Evangelie van 2014-04-27
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
 titelBisdombedevaart naar Lourdes per vliegtuig
beschrijving

Van 26 april tot en met 3 mei 2014 organiseert het bisdom van ‘s-Hertogenbosch een diocesane bedevaart naar Lourdes. Na de succesvolle bedevaart naar Rome in 2009 is in 2014 Lourdes de plaats van bestemming.

Reisopties Lourdes Bedevaart 2014

  • Bus 25 april – 3 mei
  • TGV-trein 26 april – 3 mei
  • Vliegtuig 27 april – 2 mei

Wij nodigen u uit …
Een vernieuwd bisdom met nieuwe parochies vraagt om ontmoeting: met elkaar, met de Levende Heer en met zijn moeder Maria. Een gezamenlijke bedevaart is een uitgelezen moment om met de bisschop en zijn medewerk(st)ers op weg te gaan. Door samen te bidden, te vieren, te pelgrimeren, komen we nader tot God en tot elkaar. Letterlijk en figuurlijk samen op weg gaan als gemeenschap, als ‘nieuwe parochies’, als één kerk van Jezus Christus, waarbij we Maria horen zeggen: “Doet maar wat Hij u zeggen zal.”

Hoofdaalmoezenier van deze bedevaart is pastoor-deken Th. van Osch. VNB-reizen uit ‘s-Hertogenbosch organiseert de reis voor het bisdom.

Voorbereiden
In de aanloop naar de Lourdesbedevaart 2014 worden, met name in de Mariamaanden mei en oktober, op verschillende plaatsen in het bisdom voorbereidende vieringen georganiseerd. Houd de berichten hierover in de gaten.

Mgr. A.L.M. Hurkmans: “Regelmatig hoor ik nog positieve verhalen over de bedevaart van Rome 2009; ik weet uit ervaring dat een bedevaart mensen met God en met elkaar verbindt. Daarom is het mijn vurige hoop dat ik met jong en oud, met ziek en gezond, in 2014 naar Lourdes op bedevaart mag gaan.”

Uw zorg is onze aandacht
Ook als u zorg nodig heeft kunt u met de bus naar Lourdes. De VNB Lance is een bus die plaats biedt aan pelgrims die zorg nodig hebben, die van een (elektrische) rolstoel gebruik maken of die liggend vervoerd moeten worden. Ook begeleiders kunnen met de VNB Lance meereizen. Medische en verpleegkundige zorg is aanwezig tijdens de busreis en in Lourdes.

De bisschop van ‘s-Hertogenbosch, mgr. A.L.M. Hurkmans, nodigt u uit met hem mee te pelgrimeren.

info

mw. R. Manders
roosmarie.manders@vnbreizen.nl
(073) 681 81 11
www.vnbreizen.nl

dhr. F. van Genugten
073-6122058
fvgenugten@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl