Vandaag is woensdag 23 mei  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 2 juni 2013    Evangelie van 2013-06-02
begintijd17:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelUur van aanbidding Bisdom Den Bosch
beschrijving

Wereldwijd zal er tijdens het Jaar van het Geloof op een bijzondere manier aandacht gegeven worden aan Sacramentsdag door een gelijktijdig uur van aanbidding. Op zondag 2 juni zal in Rome door paus Franciscus, en in kathedralen wereldwijd van 17.00 uur tot 18.00 uur bij het Heilig Sacrament worden gebeden.

Het bisdom van ’s-Hertogenbosch sluit hier vanzelfsprekend bij aan. U bent daarvoor van harte uitgenodigd.

Ten behoeve van deze speciale viering van Sacramentsdag is er een gebedskaart vervaardigd, getiteld ‘Blijf in mijn liefde’. Die titel is ontleend aan het Johannes evangelie (15,1-11), waar Jezus zegt: “Ik ben de wijnstok, gij de ranken. Wie in Mij blijft, zoals Ik in hem, die draagt veel vrucht, want los van Mij kunt gij niets. […] Blijft in mijn liefde.”

Behalve deze tekst uit het evangelie bevat de gebedskaart ook een gebed van Ignatius van Loyola en een korte passages uit het prachtige document Sacramentum caritatis, van paus Benedictus XVI over de Eucharistie, bron en hoogtepunt van het leven en de zending van de Kerk (2007). Het document is zeer de moeite waard om met gelovigen in de parochies te lezen.

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl