Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 t/m zaterdag 25 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-18
 titelBisdombedevaart naar Polen
beschrijving

Bisdom Breda houdt in oktober 2014 een bisdombedevaart naar Polen.

‘Open je hart voor Christus’.

Met deze woorden van de zalige paus Johannes Paulus II wil het bisdom van Breda in zijn voetsporen treden.

Tijdens deze vierde bisdombedevaart worden belangrijks plaatsen bezocht uit het leven van deze paus. ‘Open je hart voor Christus’ was zijn oproep aan iedere gelovige. Hij is ons op unieke wijze hierin voorgegaan.

Dag 1, zaterdag 18 oktober 2014
Vroeg vertrek vanuit diverse opstapplaatsen in het bisdom Breda. Hiervandaan rijden we naar Wetzlar in Duitsland. Hier is gelegenheid te lunchen (luxe lunchpakket in de touringcar aanwezig) en de sfeervolle Altstadt te bezoeken. Aansluitend rijden we naar Fulda, waar we met alle pelgrims onze eerste gezamenlijke eucharistieviering houden in de Dom San Salvator. Hier ligt ook de heilige Bonifatius begraven. Deze viering zal worden voorgegaan door bisschop Liesen. Na de viering vervolgen we onze route naar het hotel in Friedrichroda. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2, zondag 19 oktober 2014
Na het ontbijt rijden we naar Görlitz in Polen. Hier krijgt u de gelegenheid om te lunchen. Aansluitend wordt de Eucharistie gevierd in de St. Jakobus kathedraal. Later in de middag vervolgen we onze pelgrimsreis naar Czestochowa, vooral bekend vanwege het Paulinerklooster op de Jasna Góra. Czestochowa is als bedevaartplaats te vergelijken met Fatima en Lourdes. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de Zwarte Madonna van Czestochowa. We verblijven 2 nachten in Czestochowa.

Dag 3, maandag 20 oktober 2014
Deze dag staat geheel in het teken van de Zwarte Madonna. Deze ochtend kan een ieder op eigen gelegenheid het Heiligdom bezoeken. Na de middag wordt de heilige mis in de kloosterkerk gehouden, omdat alleen in de middag de icoon van de Zwarte Madonna kort vertoond wordt aan de pelgrims. Het resterende deel van de middag wordt nog op het Heiligdom doorgebracht, waarna we weer terugkeren naar onze hotels, waar we tevens dineren.

Dag 4, dinsdag 21 oktober 2014
Vandaag verlaten we Czestochowa en gaan we op weg naar een volgende bijzondere plaats in Polen: Kalwaria Zebrzydowska, een kloostercomplex dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Samen met een priester van het bisdom lopen we door het in de 17e eeuw aangelegde landschapspark langs de kruisweg van Christus en de levensweg van Maria. De lunch nuttigen we op eigen gelegenheid. De pelgrimsdienst zal plaatsvinden in de basiliek van het Heiligdom. Aan het eind van de middag reizen we naar Krakau, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 5, woensdag 22 oktober 2014
In de ochtend is er een mogelijkheid tot het bezoeken van Auschwitz/Birkenau (facultatief), waar ons een rondleiding wacht. Een zeer indrukwekkend bezoek aan beide kampen, waarbij we stil staan bij het leed en de afschuwelijke dood van talloze Joden, en ook o.a. Poolse priesters. Hierna gaan we naar Wadowice, waar we na een vrije lunch het geboortehuis van paus Johannes Paulus II bezoeken. In de basiliek van Wadowice vieren we de Eucharistie ter nagedachtenis aan deze bijzondere paus. Aan het eind van de middag keren we voor diner en overnachting terug naar Krakau. Diegenen die Auschwitz/Birkenau liever niet willen bezoeken, reizen al eerder naar Wadowice.

Dag 6, donderdag 23 oktober 2014
Na het ontbijt in het hotel beginnen we ons bezoek aan de prachtige bisschopssstad Krakau, met het Wawelkasteel als markant symbool van de stad. Na het ontbijt wandelen we voor de viering via de Koninklijke route naar de St.-Floriaankerk. Paus Johannes Paulus II is hier na zijn priesterwijding kapelaan geweest. Na de viering is er gelegenheid tot een vrij bezoek aan het historische centrum van Krakau. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Basiliek van de Goddelijke Barmhartigheid in Lagiewniki. Deze moderne bedevaartskerk, waarmee paus Johannes Paulus II een speciale band had, is een enorm contrast met de vele eeuwenoude kerken die Krakau rijk is. Diner en overnachting in het hotel

Dag 7, vrijdag 24 oktober 2014
De viering van vandaag wordt gehouden in de Petrus en Paulus Kathedraal in de plaats Legnica, waar we na ons ontbijt naar toe rijden. Het rijke verleden van deze stad kunnen we terugzien in de mooie burgerlijke en religieuze architectuur. In de stad kunnen we op eigen gelegenheid lunchen in leuke restaurants. In de middag vertrekken we richting Friedrichroda in Duitsland voor onze laatste overnachting van deze bedevaartsreis.

Dag 8, zaterdag 25 oktober 2014
Vandaag sluiten we deze bijzondere bedevaart af met nog een mooie reisdag voor de boeg. Na het ontbijtbuffet vertrekken we richting Nederland. In Wuppertal organiseren we een gezamenlijke lunch in een gezellig en sfeervol Brauhaus ter afsluiting van deze pelgrimsreis. De slotviering vindt plaats in de Basiliek van Kevelaer. Na deze mis rijden de touringcars naar de opstapplaatsen in het bisdom.

Details
Zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 oktober 2014
Reissom op basis van een tweepersoonskamer: € 598 p.p.
Toeslag éénpersoonskamer: € 140 p.p.

info

(076) 52 23 444
bisdombedevaart@bisdombreda.nl
www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatie
plaatsPolen (Polen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl