Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 27 april 2014    Evangelie van 2014-04-27
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
 titelHeiligverklaring JP II en Johannes XXIII
beschrijving

De beide pausen Johannes XXIII en Johannes Paulus II worden op 27 april 2014 in Rome heilig verklaard. Dat heeft het vandaag in het Vaticaan bijeen zijnde consistorie van kardinalen bepaald.

De Poolse paus Karol Wojtyła wordt heilig verklaard na de erkenning van een tweede wonder op zijn voorspraak, de genezing van de Costa Ricaanse Floribeth Mora Diaz.

Angelo Roncalli wordt heilig verklaard zonder officiële erkenning van een tweede wonder op zijn voorspraak. Paus Franciscus heeft gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om van het gebruikelijke pad af te wijken.

Aan het begin van het eerste consistorie van paus Franciscus las de prefect van de Congregatie voor Heiligverklaringen, kardinaal Angelo Amato, korte levensbeschrijvingen van de twee pausen voor. Hij verwees naar hun inzet voor de vrede en de menselijke waardigheid. Beiden leidden de Kerk met ‘milde vastbeslotenheid’ in een moeilijke situatie van maatschappelijke verandering.

De zondag van de heiligverklaring, 27 april, is de tweede zondag na Pasen, die op initiatief van paus Johannes Paulus II als Barmhartigheidszondag gevierd wordt.

Paus Wojtyła zal de ‘snelste heilige’ ooit zijn: hij wordt acht jaar na zijn overlijden heilig verklaard. Paus Johannes Paulus II werd op 1 mei 2011 zalig verklaard, Johannes XXIII op 3 september 2000. (Katholiek Nieuwsblad)

Op 27 april 2014 is het ‘toevallig’ ook de 75e verjaardag van kardinaal Stanisław Dziwisz, jarenlang persoonlijk secretaris van paus Johannes Paulus II.

info

www.vatican.va

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl