Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Reis
reis
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 19 september t/m zaterdag 4 oktober 2014    Evangelie van 2014-09-19
 titelKloosterpelgrimage naar Assisi
beschrijving

De Franciscaanse Beweging organiseert ook in 2014 weer reizen en voettochten in de voetsporen van Franciscus. Tijdens de inspirerende tochten staan de woorden en het leven van Franciscus centraal - al wandelend in de prachtige Italiaanse streek waar hij 800 jaar geleden rondliep en op een geheel nieuwe, tot de verbeelding sprekende manier, het Evangelie in de praktijk bracht.

Kloosterpelgrimage naar Assisi
19 september - 4 oktober 2014
De kloosterpelgrimage naar Assisi is in meerdere opzichten adembenemend, zowel wat het landschap betreft als de wandelinspanningen. De tocht van La Verna naar Assisi duurt negen dagen. In Assisi is er tijd om weer op adem te komen en de balans op te maken. De pelgrim loopt niet alleen in het landschap, maar maakt ook een tocht naar binnen. Door als groep met elkaar te lopen, te zwoegen, te zwijgen, te praten, te zingen en te bezinnen is deze tocht niet alleen rijk door het uitbundige landschap en de kennismaking met de franciscaanse spiritualiteit, maar zeker ook door het delen van ieders ervaringen en inspiratiebronnen.

De tocht begint in het oudste kapucijnenklooster van Nederland, in Velp (NB). We reizen met een busje via Zwitserland, waar we overnachten in een klein franciscanessenklooster, naar La Verna. Vandaar lopen we in negen dagen via pelgrimsroutes en lange-afstandspaden naar Assisi. Onderweg overnachten we meestal in simpele onderkomens, kloosters en kluizenarijen.

Er wordt gezorgd voor bagagevervoer. De tocht door de bergen van Toscane en Umbrië is pittig. Van de deelnemers wordt een goede wandelconditie verwacht. De kosten bedragen € 1050 halfpension incl. heen- en terugreis met bagagevervoer onderweg.

info

Franciscaanse Beweging
(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl