Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdinsdag 29 april t/m donderdag 8 mei 2014    Evangelie van 2014-04-29
 titelPelgrimstocht naar Franciscaans Italië
beschrijving

De Franciscaanse broeders in Delft organiseren een reis naar Assisi. De inschrijvingstermijn is eind januari.

  • Een PELGRIMSTOCHT naar franciscaans Italië. Een reis waarin tijd is voor bezinningsmomenten, vieringen en om te luisteren naar wat Franciscus en Clara ons te zeggen hebben over hoe zij in hun tijd het evangelie beleefden; een reis, waar we de verhalen over deze twee mensen kunnen lezen op de plaatsen waar die zich afspeelden; een reis, waar wij kunnen stilstaan bij onze eigen levensweg.
    Het reisboekje en het voor deze reis samengestelde boekje met franciscaanse liederen en gebeden kunnen ons daarbij begeleiden.
  • Een VAKANTIEREIS naar Umbrië, “het groene hart van Italië”. Een reis waarop we volop hopen te genieten van het landschap, van de Italiaanse zon, de middeleeuwse cultuur en de cappuccino, het Italiaanse ijs, de Italiaanse wijn en andere heerlijkheden.
  • Een GROEPSREIS, waarbij we rekening houden met elkaar en met bepaalde afspraken over tijden en programmaonderdelen, maar waarin ook ruimte is om – waar mogelijk – alleen of met anderen een eigen weg te gaan. Een reis dus met gemeenschappelijke activiteiten én met vrije momenten.
  • Een BUSREIS. We hebben een goede bus met een bar voor koffie/thee, fris- dranken/bier en met een toilet. In de bus mag niet gerookt worden. Er zijn geen vaste plaatsen. Het is de bedoeling dat men van tijd tot tijd een andere plaats kiest.
  • U wordt verondersteld redelijk goed ter been te zijn, zodat u zelfstandig kunt lopen op wegen met kinderkopjes, wegen die omhoog en omlaag gaan.

Op de heenreis rijden we de eerste dag via Zevenaar naar Wörgl in Oostenrijk (ongeveer 900 km); de tweede dag van Wörgl naar Assisi (ongeveer 750 km).
De terugreis duurt ook twee dagen. De overnachting is dan in de buurt van München.

Heenreis
De eerste dag onderbreken we de reis voor koffiepauzes en een lunch in Duitsland. We dineren en overnachten in Wörgl (Oostenrijk).
Op de tweede dag hebben we pauzes voor koffie en picknick.
’s Avonds krijgen we ons eerste Italiaans diner in ons hotel Domus Pacis in Assisi.

In Italië
Het programma is een afwisseling van:

  • bezoeken aan de plekken in ASSISI die herinneren aan Franciscus en Clara:
  • de basilieken San Francesco, Santa Chiara en Portiuncula;
  • de geboortehuizen en de Piazza del Commune;
  • de kerken Maria Maggiore en San Rufino;
  • de kloosters San Damiano en de Carceri.

Deze bezoeken verdelen we uiteraard over meerdere dagen.

Daar tussendoor maken we twee dagtochten:

  • naar het Rietidal en
  • naar de berg La Verna, waar Franciscus de wondtekenen ontving

En verder natuurlijk ook:

  • De nodige vrije dagdelen voor persoonlijke bezoekjes en/of rust.

Terugreis
De terugreis verloopt zoals de heenreis met weer de nodige onderbrekingen en een overnachting in de buurt van München.

Kosten
Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zullen bij een aantal van 40 deelnemers de kosten € 795 per persoon bedragen, incl. reis, overnachtingen, alle maaltijden en excursies. Voor een een-persoonskamer geldt een toeslag van € 160. Men kan eventueel deelnemen aan een groepsreis-verzekering met bagagedekking. Deze verzekering kost € 8. Deelnemen aan een annuleringsverzekering kost € 45 per persoon.

Aanmelding
Op een afzonderlijk aanmeldingsformulier kunt u aangeven:

  • of u mee wilt doen aan de reisverzekering en/of annulerings-verzekering;
  • of u een eenpersoonskamer wenst, of
  • met wie u een tweepersoonskamer wilt delen.

Het aantal deelnemers is minimaal 25 en maximaal 40. Bij overtekening volgt toewijzing door de organisatoren. Vóór 1 januari 2014 krijgt u bericht of u bent ingeschreven als deelnemer. De deelnemers ontvangen ook een uitnodiging voor een kennis-makingsbijeenkomst om definitieve afspraken te maken.

info

(015) 215 10 63
pietbots@hetnet.nl

(015) 215 10 56
hdekruis@hetnet.nl

locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl