Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 9 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-09
begintijd18:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelNightfever in de kathedraal
beschrijving

Eens per maand op donderdagavond vindt in de kathedraal het evangelisatieproject ‘Nightfever’ plaats. Het betreft een avond van aanbidding, zang, uitnodiging en gesprek in en om de kathedraal van Roermond. Met gemiddeld ruim tweehonderd bezoekers per avond, heeft het evenement aan belangstelling geen gebrek.

‘Nightfever’ is oorspronkelijk vanuit de Emmanuelgemeenschap ontstaan en na de Wereldjongerendagen in Keulen in 2005 uitgegroeid tot een gebeuren dat reeds in vele steden in Duitsland, Engeland en België en andere landen geregeld plaatsvindt. Ook in Nederland waren er reeds Nightfeveravonden in Oldenzaal en Utrecht. En sinds 2012 dus ook maandelijks in Roermond, georganiseerd door de bisdommelijke afdeling Evangelisatie en Vitalisering. 

Het doel van deze activiteit binnen de “nieuwe evangelisatie” is veelzijdig. Allereerst wordt gedurende deze koopavond in winkelstad Roermond de kathedraal opengesteld. Mensen die aan de kathedraal voorbij komen, worden buiten uitgenodigd om binnen een kaarsje op te steken. Hier wordt tegelijkertijd gedurende de avond eucharistische aanbidding gehouden, ondersteund door een muziekteam dat met zang en gebed voor een geestelijke atmosfeer zorgt. Mensen komen binnen, steken een kaarsje aan, kunnen een intentie opschrijven en ontvangen een korte Bijbeltekst. Bovendien bestaat de mogelijkheid om met een priester te spreken, voor een zegening of een biecht.

Deze avond wordt gedragen door mensen die biddend aanwezig zijn en op deze wijze ook de deuren van de kerk openen. Bovendien zijn er mensen op straat, die eenvoudig en vriendelijk uitnodigen. De ervaring leert dat mensen graag even van het aanbod gebruik maken. Enkelen blijven wat langer in de kerk en laten de muziek en gebeden op zich inwerken.

Nightfever vindt plaats van 18.00 uur tot 21.00 uur op de volgende donderdagen:

  • 6 maart 2014
  • 10 april 2014
  • 8 mei 2014
  • 5 juni 2014
  • 10 juli 2014
  • 14 augustus 2014
  • 11 september 2014
  • 9 oktober 2014
  • 6 november 2014
  • 11 december 2014

info

evavita@bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 29
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl