Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 1 t/m woensdag 30 april 2014    Evangelie van 2014-04-01
 titelCommunicanten bidden voor Communicanten - NL
beschrijving

Aan de priesters, diakens, werkgroepen Eerste H. Communie in Nederland

Graag vragen wij uw aandacht voor Communicanten bidden voor Communicanten
Dit is een activiteit van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Vorig jaar was de deelname verrassend groot. Aanmeldingen zijn mogelijk vanaf heden t/m eind april 2014.

De bedoeling is dat communicanten samen een ketting van gebed gaan vormen. 
Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in eerste 
H. Communievieringen
 één Weesgegroet bidden met communicanten voor de andere communicanten die dit jaar voor de eerste keer de H. Communie gaan ontvangen. Zo vormen de Weesgegroetjes in al deze Communievieringen, als kralen van één ketting, samen een Rozenkrans en bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria.

Gratis Maria medaille en felicitatiekaart (zolang de voorraad strekt)
Ga naar www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl ;voor het mailadres voor uw bisdom. Mail het aantal communicanten, de datum/data van de Communieviering(en) en adresgegevens van uw parochie. U ontvangt dan gratis op dit adres: 

felicitatiekaarten en

- Maria medailles voor uw communicanten.

Op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl ;vindt u meer informatie, alsmede een voorbeeldtekst om eventueel in het misboekje van de viering te gebruiken, een uitleg voor kinderen over het Weesgegroet en een eenvoudige melodie om het Weesgegroet zingend te bidden. Op deze site zal ook te zien zijn waar deelgenomen wordt. De plaatsnamen worden gekoppeld aan de kralen van de rozenkrans.

Het wordt alweer de derde keer dat parochies dit wordt aangeboden. Vorig jaar hebben ruim 2500 communicanten deelgenomen, voornamelijk uit het Bisdom Den Bosch en uit het Bisdom Roermond. In 114 vieringen is met de kinderen en andere kerkgangers het Weesgegroet gebeden. 

Waarom meedoen?

  • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
  • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
  • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
  • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de Rozenkrans gebeden worden bij de Zoete Moeder in de Sint-Jan in Den Bosch en wel op zaterdag 21 juni, feestdag van Maria.

Wij hopen spoedig ook van uw parochie te horen, zodat we tijdig de materialen kunnen toesturen.

Met vriendelijke groet,

Stichting Kinderen Bidden Voor Kinderen

info

info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

zie www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl voor e-mailadres om aan te melden voor deelname in uw eigen bisdom

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieNederland
plaatsNederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl