Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 21 t/m zondag 24 augustus 2014    Evangelie van 2014-08-21
 titelBedevaart Beauraing - Pro Maria Haarlem
beschrijving

Ook in 2014 organiseert het Nederlands Beauraing Comité Pro Maria Bisdom Haarlem-Amsterdam weer twee bedevaarten en een bedevaart met Extra Zorg naar Beauraing in België.

Data

  • Dinsdag 3 t/m vrijdag 6 juni 2014
  • Donderdag 21 t/m zondag 24 augustus 2014
  • Dinsdag 3 t/m vrijdag 6 juni 2014 - Extra Zorgbedevaart

Extra Zorgbedevaart
De Extra Zorgbedevaart is speciaal bestemd voor degenen, die moeilijk ter been zijn en/of extra hulp nodig hebben. Voor hen rijden touringcars met liftvoorziening.
Deze Extra Zorgbedevaart staat onder leiding van een priester, een arts, verpleegkundigen en brancardiers.

Vrijwilligers, die verpleegtaken of verzorgingstaken of huishoudelijke taken op zich willen nemen zijn van harte welkom.

Beauraing
Beauraing is een kleine stad met ongeveer 10.000 inwoners en ligt aan de rand van de Belgische Ardennen. Het is een plaats waar Maria van 29 november 1932 tot 3 januari 1933 drie en dertig maal is verschenen aan vijf eenvoudige kinderen. Drie kinderen van de fam. Voisin en twee kinderen van de fam. Degeimbre. Maria heeft toen aan hen gevraagd om veel te bidden, om een kapel te bouwen en dat men hier ter bedevaart zal komen.

Maria wordt hier vereerd als de Moeder met het Gouden Hart. Door zijn ligging en eenvoud is Beauraing uitermate geschikt om als christenen enkele dagen samen met elkaar tot bezinning te komen. We leven in een wereld, waarin we dagelijks overspoeld en meegetrokken worden in een stroom van schokkende beelden en onthutsende berichten. Als gelovige christenen vinden we maar moeilijk de tijd , rust en stilte , die nodig zijn  voor inkeer in ons zelf, voor contact met God en voor gebed.

Onze meerdaagse bedevaarten maken stilte , rust en bezinning mogelijk.
Op deze wijze proberen we samen met u gehoor te geven aan de oproep van Maria “Dat men ter bedevaart kome.”

info

R.M. de Lange-Vlaar
(072) 57 10 294
(06) 10 30 83 15
RM.delange-vlaar@quicknet.nl

locatie
plaatsBeauraing (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl