Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneermaandag 28 april t/m zondag 4 mei 2014    Evangelie van 2014-04-28
 titelPro-life week in Rome
beschrijving

In de week ná de heiligverklaringen van Paus Johannes XXIII en Paus Johannes Paulus II  wordt in Rome een pro-life week gehouden (28 april - 4 mei 2014). Diverse bijeenkomsten worden georganiseerd om, vanuit het leven en werken van beide Pausen, aandacht te vragen voor onderwerpen als abortus, euthanasie, maar meer nog om goede opvang te organiseren voor ongewenst zwangere vrouwen en over de diverse aspecten van palliatieve zorg en goede stervensbegeleiding.

Op 3 mei wordt een congres gehouden waarbij voor het eerst leiders van de pro-life beweging van overal van de wereld bijeen komen. In de morgensessie wordt overlegd hoe het publiek benaderd kan worden over de pro-life-beweging, maar ook hoe de politiek beïnvloed kan worden. Tenslotte wordt ook de vraag besproken om met zoveel mogelijk diverse religieuze groeperingen in gesprek te gaan en het belang van het pro-life-gedachtengoed onder de aandacht te brengen. In de middag zal er een openbare vergadersessie zijn, waarbij o.a. Kardinaal Burke en George Weigel (biograaf van Paus Johannes Paulus II) zullen spreken.

Op zondag 4 mei wordt overal in Italië de “Mars voor het leven” gehouden. Verwacht wordt dat in deze week Paus Franciscus een ontmoeting zal hebben met de pro-life beweging. (Rkdocumenten.nl)

info
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl