Vandaag is woensdag 17 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 21 april 2014    Evangelie van 2014-04-21
(2e Paasdag)
begintijd11:00 uur
 titel2e Paasdagviering Bisdom Rotterdam
beschrijving

De Kerk herdenkt in de week voorafgaand aan Pasen, de Goede Week, het lijden en sterven van Jezus Christus. Bisschop Van den Hende is tijdens het Paastriduum celebrant in de vieringen in de HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal en in enkele parochiekerken in Rotterdam.

Woensdag 16 april
Om 19.30 uur is bisschop Van den Hende de hoofdcelebrant in de chrismaviering in de HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal. Hij zegent de oliën voor de geloofsleerlingen en de zieken en wijdt het chrisma.

Donderdag 17 april: Witte Donderdag
Bisschop Van den Hende celebreert de eucharistieviering om 19.30 uur in de HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal. Tijdens deze viering vindt de voetwassing plaats.

Met de eucharistieviering van Witte Donderdag begint het Triduum Sacrum. Tijdens deze eucharistieviering herdenkt de Kerk de instelling van de eucharistie en het priesterschap.

Vrijdag 18 april: Goede Vrijdag
Om 19.30 uur is de bisschop in een van de parochiekerken in Rotterdam voor de herdenking van het lijden en sterven van de Heer.

Op Goede Vrijdag overweegt de Kerk het lijden en sterven van de Heer. Het is een geboden vasten- en onthoudingsdag. De Kerk viert deze dag geen eucharistie. De liturgie kent op deze dag de dienst van het Woord, de kruisverering en de communieritus.

Zaterdag 19 april: Stille Zaterdag
In de avond is de bisschop celebrant in de Paaswake in een van de parochiekerken in Rotterdam. De bisschop is later op de avond celebrant in de Paaswake om 23.00 uur in de HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal.

De Kerk viert Jezus’ verrijzenis en overwinning op de dood. De viering bestaat uit vier gedeelten. Het vuur, symbool van het nieuwe licht, wordt gezegend en de paaskaars ontstoken. De gelovigen overwegen in de viering van het Woord de hoofdmomenten van de heilsgeschiedenis. Het doopwater wordt gewijd en de gelovigen vernieuwen hun doopbeloften. De eucharistie wordt gevierd.

Paaszondag 20 april: Hoogfeest van Pasen
Om 11.00 uur celebreert de bisschop de eucharistie in een van de parochiekerken in Rotterdam.

Paasmaandag 21 april: Tweede Paasdag
Om 11.00 uur celebreert de bisschop de eucharistie in de HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal. Deze viering is mede voor de gelovigen van de Kroatische parochie “S. Nikola Tavelic”.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH. Laurentius & Elisabeth, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl