Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 11 t/m donderdag 24 juli 2014    Evangelie van 2014-07-11
 titelIn de pelgrimssporen van Ignatius van Loyola
beschrijving

Sinds meer dan 20 jaar organiseren de jezuïeten in de zomer de Loyolatocht, een avontuurlijke pelgrimstocht van Loyola naar Xavier, in Spaans Baskenland. Een combinatie van stappen door de natuur, bezinning geïnspireerd aan de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola, en vriendschap.

Dit jaar vindt de tocht plaats van 11 tot 24 juli 2014.

Deze tocht is bedoeld voor mensen tussen de 20 en de 50 die zich nog jong en fit voelen. Alleenstaanden en gehuwden zijn welkom. Zoek je dus even los te komen uit de sleur en slenter van de dagen, zoek je naar de diepere zin van al wat op je weg komt, wou je graag dat jullie relatie jullie beiden gelukkiger maakt, sta je open voor een andere aanpak, zoek je naar de plaats die je God kunt geven in je leven, dan is die tocht echt iets voor jou. Je vindt er ruimte om te ademen en innerlijk tot rust te komen. Je ontmoet er mensen met in hun hart dat waar je zelf van droomt. En in je eigen hart hoor je wellicht een stem die je verder op weg zal zetten.

Op deze tocht volgen wij dus ook een innerlijke weg, en laten ons hierbij leiden door de lichtbakens die Ignatius van Loyola, een pelgrim uit vroegere tijden, heeft uitgezet. We trekken op in vaste stapgroepjes van negen personen, waarin veel pret wordt gemaakt maar waarin men ook een luisterend oor heeft voor elkaars verhaal en aandacht voor elkaars diepere vragen.

De tocht loopt van Loyola, een plaatsje in Spaans Baskenland waar Ignatius geboren werd, en van waaruit hij zelf als pelgrim op weg ging, tot Javier in Navarra, waar Francisco het licht zag, een andere pelgrim die de wereld doorkruiste.

info

www.pelgrimstochten.be

locatie
plaatsSpaans Baskenland (Spanje)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl