Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Retraite
retraite
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 29 t/m zondag 31 augustus 2014    Evangelie van 2014-08-29
(Onthoofding van Johannes de Doper)
begintijd19:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelWandelweekend Velp / Grave
beschrijving

De Franciscaanse Beweging (FB) organiseert van vrijdagavond 29 augustus (19.00 uur) tot en met zondagmiddag 31 augustus 2014 (16.00 uur) een wandelweekend. Uitvalsbasis is het oude, prachtig gelegen klooster ‘Bij de Kapucijnen’ in Velp/Grave. Thema is betrokkenheid. De wandelaars krijgen een rondleiding door het klooster en nemen zoveel mogelijk deel aan het dagritme van de leefgemeenschap. Zaterdag en zondag  zijn er twee tochten van ongeveer 13 kilometer door het fraaie landschap van Grave. De begeleiding van dit weekend is in handen van twee mensen van de Franciscaanse Beweging.

Naast het organiseren van bijeenkomsten, cursussen, lezingen, studie- en bezinningsdagen en reizen, en naast de uitgave van boeken en tijdschriften, organiseert de Franciscaanse Beweging ook wandelingen. Met haar wandelprogramma speelt ze in op de belangstelling van mensen om in deze tijd samen op pad te gaan, zoals Franciscus dat eeuwen geleden ook al deed. Deze wandelingen bieden naast ontspanning en ontmoeting ook momenten van stilte en bezinning. Aan het begin, aan het slot en tijdens de wandeling kan men gebruikmaken van teksten om zich te verdiepen en met elkaar in gesprek te raken over een bepaald thema.         

Data
Vrijdag 29 augustus (19.00 uur) – zondag 31 augustus (16.00 uur)

Kosten
€ 120 (voor FB-leden € 95) Alles inclusief, behalve gebruik van lakens en handdoeken.

Locatie
Klooster ‘Bij de Kapucijnen’, Basillius van Bruggelaan 4, 5363 VA Velp/Grave

Aanmelding en meer informatie
Via de mail: info@franciscaansebeweging.nl of telefonisch: 073-6131340
(NB Er kunnen maximaal tien mensen deelnemen.)

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de FB twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieKlooster Bij de Kapucijnen, Basillius van Bruggelaan 4
plaatsVelp (Noord-Brabant)
postcode68
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl