Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 7 juli t/m zondag 17 augustus 2014    Evangelie van 2014-07-07
 titelTentoonstelling - Het Hooglied
beschrijving

De werkgroep Kunst in de kerk organiseert tijdens de komende zomer­maanden van 7 juli t/m 17 augustus de tentoon­stelling Het Hooglied - Liefde­volle etsen van Frans de Winter in de Sint Maartens­kerk in Zaltbommel.

Opening
Op Maandag 7 juli 2014 van 16.00 tot circa 18.00 uur zal de opening plaatsvinden in het koor / schip van de Sint Maarten. De maker van de etsen, Frans de Winter, is deze middag aanwezig en zal een toelichting geven bij zijn werk. Een unieke gelegenheid om deze bijzondere kunstenaar zelf te ontmoeten.

Tentoonstelling
De tentoonstelling Het Hooglied - Liefdevolle etsen van Frans de Winter is van 8 juli tot en met 17 augustus 2014 dagelijks van 13.30 tot 16.30 uur te zien in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. De kerk is op maandag gesloten. De toegang is vrij.

Lezing
Zondag 3 augustus van 14.30 uur tot 16.30 uur verzorgt Frans de Winter een lezing bij de tentoonstelling. Hij vertelt wat hem inspireerde om etsen te maken bij het fascinerende Bijbelboek Hooglied, en wat hij met de afbeeldingen tot uitdrukking wil brengen. Ook de techniek van het etsen komt aan de orde. U bent deze zondagmiddag van harte welkom in de monumentale kerk.

info

www.katholiekbommelerwaard.nl

locatieSint-Maartenskerk, Oliestraat 28
plaatsZaltbommel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl