Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 14 maart t/m vrijdag 3 april 2015    Evangelie van 2015-03-14
(Pi-dag)
 titelVastenproject Kinderen geven aan Kinderen
beschrijving

Op Aswoensdag, 18 februari, is het Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen van start gegaan. 
Aansluitend aan de speciale Aswoensdagviering (om 18:30 uur) voor kinderen, werd het Vastenproject “Kinderen geven aan Kinderen” toegelicht.

In deze voorbereidingstijd op Pasen, proberen we wat meer open te staan voor God en de medemens. We willen meer oog hebben voor onze naasten en wat meer bidden.
Dit komt samen in dit project: een goed gevulde doos geven aan een kind dat het niet zo goed heeft en voor hem of haar een Onze Vader bidden. Voor God, onze Vader in de hemel, zijn we allemaal Zijn kinderen. God luistert altijd naar jouw gebed. Zo help je ook nog op een andere manier.

In samenwerking met een RK-school in Kralingen en andere kerken binnen de federatie RRM zal dit project vorm gegeven worden.

Alweer voor het derde jaar organiseren vrijwilligers in het kinderwerk van de Lambertuskerk te Rotterdam een speciaal Vastenproject voor minder bedeelde kinderen door kinderen van de kerk. In samenwerking met jeugdwerkers in verschillende organisaties in de oude wijken in Rotterdam, worden kinderen en families geselecteerd die wel wat extra’s kunnen gebruiken.

De kinderen die zich hebben opgegeven worden ‘gekoppeld’ aan een ‘ontvangend kind’ en vullen tijdens de 40-dagentijd een speciale doos met leuke en nuttige cadeautjes. Behalve het vullen van de doos wordt aan de kinderen gevraagd voor dit ontvangende kind’ tijdens dit Vastenproject te bidden. Dat mag het Onze Vader of Weesgegroet zijn, maar de kinderrozenkrans kan natuurlijk ook. Kijk voor dit laatste op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Op Goede Vrijdag (3 april 2015) sluiten we dit mooie project af na de Kruisweg voor kinderen om 10:00 uur in de Lambertuskerk.

Lees ook het verslag van het vastenproject 2014:
www.rkactiviteiten.nl/kinderenbiddenvoorkinderen/?p=20140305_kgak

Zou u ook een soortgelijk project willen starten? Neem contact op met Elly Benner van de Lambertuskerk Rotterdam.

Inmiddels zijn er al 23 kinderen en 10 groepen van een basisschool gekoppeld aan een minder bedeeld kind.

info

materialen@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl

lambertuskerk-rotterdam.nl
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

(010) 412 36 90

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieSt. Lambertuskerk
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl