Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Reis
reis
wanneerzondag 21 september 2014    Evangelie van 2014-09-21
 titelPausbezoek aan Albanie
beschrijving

Voor zijn eerste apostolische reis in Europa zal paus Franciscus op zondag 21 september 2014 afreizen naar Albanië. Verwacht wordt dat hij de hoofdstad Tirana zal bezoeken.

“De paus kiest voor Albanië”, zo zei Lombardi, “hij gaat naar de periferie, naar de armen en zal zo bijdragen aan de interreligieuze en oecumenische dialoog”. De katholieken vormen een minderheid in het land.

Bemoediging
Paus Franciscus werd uitgenodigd door de Albanese bisschoppen en de autoriteiten van het land. Met deze korte reis wil de paus “de Kerk in Albanië bemoedigen en van zijn liefde getuigen voor een land dat lang heeft geleden als gevolg van de ideologieën van het verleden”, aldus Lombardi. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Albanië een communistisch regime. Na de val van dat regime in 1991 werd het land een parlementaire democratie. In april 1993 bracht de heilige Johannes Paulus II een bezoek aan Albanië.

Eerste Europese reis
De reis naar Albanië is de eerste Europese apostolische reis van Franciscus.

info

news.vatican.va

locatie
plaatsAlbanie
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl