Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 25 september t/m zaterdag 4 oktober 2014    Evangelie van 2014-09-25
begintijd12:45 uur
eindtijd16:30 uur
 titelWeek tegen eenzaamheid - congres
beschrijving

Van 25 september tot en met 4 oktober vindt de vijfde Week tegen Eenzaamheid plaats met honderden activiteiten door het hele land.

De Week tegen Eenzaamheid wordt geopend met het Nationaal Eenzaamheid Congres, waar de Nationale Eenzaamheid Lezing wordt uitgesproken. Deze vindt plaats op donderdag 25 september in Den Bosch.

Nederland verandert van een verzorgingsstaat in een participatiesamenleving. Het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid is daarom belangrijker dan ooit. Dat geldt ook binnen de zorg: mensen in (langdurige) zorgsituaties lopen een verhoogd risico op eenzaamheid, terwijl het voorkomen en bestrijden ervan niet alleen tot een hogere kwaliteit van leven leidt, maar in potentie ook kostenbesparingen mogelijk maakt. Tot slot werken zorg- en welzijnsorganisaties steeds vaker samen en kunnen zij elkaars expertise benutten in het tegengaan van eenzaamheid.

Doelgroep en doelstelling: maximaal betrekken
Het congres is bedoeld voor bestuur, management, staf en professionals uit de wereld van verpleging en verzorging, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg, welzijn en overheid. Het doel van het congres is hen maximaal te betrekken bij het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid vanuit de kennis, expertise en nieuwe rol van zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Ook professionals uit andere zorgsectoren en aanpalende sectoren, zoals bijvoorbeeld de woonsector, zijn welkom.

Tijdens dit congres wordt de Nationale Eenzaamheid Lezing 2014 uitgesproken en de Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 uitgereikt. Beiden staan dit jaar in het teken van de zorg.

Voorlopig programma

12.45 uur      
Ontvangst met koffie en thee

13.15 uur
Welkomstwoord door Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij

13.25 uur
Congresopening ‘Eenzaamheidsbestrijding in een veranderend landschap’

13.45 uur
Nationale Eenzaamheid Lezing 2014

14.30 uur
Pauze met koffie, thee en fris en een Bossch Bolletje

15.00 uur
Zorg tegen eenzaamheid -onderzoeksverslag en paneldiscussie met vertegenwoordigers uit de zorg- en welzijnssector

15.45 uur
“Aandacht voor eenzaamheid” - toespraak door Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

16.00 uur
Presentatie en toelichting nominaties Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 door juryvoorzitter Leo Wijnbelt

16.15 uur
Uitreiking Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 door Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

16.30 uur
Slotwoord en start netwerkborrel

17.30 uur
Einde

Locatie: voormalige koekjesfabriek
Dit jaar is als locatie gekozen voor de Verkadefabriek in Den Bosch. Werden hier vroeger frou-fou’s en café-noirs gebakken, tegenwoordig is de Verkadefabriek dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch.

Praktische gegevens
Het congres vindt plaats op donderdag 25 september 2014 van 12.45-17.00 uur in de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD Den Bosch. De Verkadefabriek is uitstekend bereikbaar per auto en ov.

info

www.samentegeneenzaamheid.nl

locatieVerkadefabriek, Boschdijkstraat 45
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl