Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 20 t/m zaterdag 22 november 2014    Evangelie van 2014-11-20
 titel3e Wereldcongres van nieuwe bewegingen
beschrijving

Van 20 t/m 22 november 2014 zal op initiatief van de Pauselijke Raad voor de Leken een congres van nieuwe bewegingen plaatsvinden. Het congres heeft als thema De vreugde van het Evangelie: de vreugde van de verkondiging. Daarmee wordt verwezen naar Pinksteren. Het is de derde keer dat dergelijk congres plaatsheeft. De vorige edities werden georganiseerd in 1998 en in 2006.

Mgr. Josef Clemens, secretaris van de pauselijke raad, zegt dat de deelnemers uit de hele wereld tijdens het congres nagaan op welke manier de nieuwe kerkelijke bewegingen een impuls kunnen geven aan het ‘missionair reveil’ van de katholieke Kerk. “De conferentie staat in het teken van de ontmoeting, de dialoog, wederzijdse luisterbereidheid en de uitwisseling van ideeën en ervaringen.”

info
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl