Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 27 september 2014    Evangelie van 2014-09-27
begintijd15:00 uur
 titelManifestatie tegen christenvervolging
beschrijving

Op 27 SEPTEMBER 2014 wordt een manifestatie gehouden tegen christenvervolging in Mechelen. “We zullen we ons in een protestactie samen uitspreken tegen de genocide op christenen wereldwijd, in het bijzonder in Irak en Syrië.”

De deelnemers richten deze oproep tot de Belgische overheid, media, academici en kerkleiders. We roepen hen dringend op tot veel meer actie op hun respectievelijke domeinen om de dramatische christenvervolging snel een halt toe te roepen. We denken hierbij onder andere aan meer informatie verschaffen aan het publiek omtrent deze vervolgingen, concrete hulpverlening, diplomatieke druk, militaire interventie,... Als we niets doen en blijven zwijgen, zijn we mee schuldig aan het bloed van deze onschuldige mensen. De massavervolging van christenen moet stoppen!

Onder vervolging verstaan we de brede waaier van (dodelijk) geweld, goedkeuring of stilzwijgend aanvaarden van iedere vorm van geweld en alle vormen van medewerking aan het voeden van het globale anti-sentiment ten aanzien van christenen.

Wereldwijd zijn christenen een groep die buitengewoon grootschalig en wreed vervolgd wordt. Dat onze manifestatie enkel focust op deze grootschalige christenvervolgingen, neemt hoegenaamd niet weg dat wij als christenen niet begaan zijn met het leed van alle mensen. We durven er dan ook aanspraak op maken dat het christendom zich overal en steeds bekommert om verdrukte mensen die door de wereld worden vergeten of genegeerd. Nu leggen we echter de focus op de christenen, gezien de buitengewone omvang van de vervolgingen en gezien het feit dat onze media en politici deze dramatische problematiek enorm onderbelichten.

Gedreven door een groot respect voor iedereen heeft onze manifestatie niets te maken met een kwetsende houding tegenover mensen die tot de Islam behoren. Desalniettemin zijn we volledig gekant tegen het invoeren, waar dan ook, van de Islamitische Staat en de Sharia, wat gelijk staat aan de volledige schending van alle fundamentele mensenrechten.

Wij zijn een EENHEIDSPLATFORM TEGEN CHRISTENVERVOLGING, dat naar aanleiding van de gebeurtenissen in Mosul is opgericht. Verschillende groepen, waaronder katholieken en evangelicalen, hebben besloten om samen te werken en een zo breed mogelijk platform op te zetten. Dit platform is een samenwerking van verschillende christenen in steun van onze vervolgde geloofsgenoten. Het is geen oecumenisch initiatief, maar een gezamenlijk samenwerken voor deze belangrijke zaak. Het platform als beweging heeft dus geen eigen spiritualiteit of theologie en streeft die ook niet na.

We zijn ons in deze bewust dat de vervolgers in het Midden-Oosten een brede definitie hanteren van wat een christen is. Zo willen wij als brede groep van christenen of sympathisanten tegen deze mensenrechtenschendingen en godslasteringen een vuist maken!

Huishoudelijk reglement
Iedereen is welkom op de MANIFESTATIE TEGEN CHRISTENVERVOLGING: Iedereen, wat zijn geloofs- of filosofische overtuiging ook moge zijn, wordt uitgenodigd om de mensenrechten van christenen, die wereldwijd op buitengewoon grote schaal worden vervolgd, te verdedigen. Er is geen discriminatie van ras, religie, belijdenis of politieke partij die voor de vervolgde christenen opkomt. Niemand hoeft zijn achtergrond of identiteit te verloochenen om aan de manifestatie te kunnen deelnemen. Integendeel, we streven naar eenheid met de erkenning van diversiteit in deze belangrijke zaak.

Christelijke symbolen en kentekens van sympathiserende organisaties zijn toegestaan. Nationale & regionale vlaggen zijn uiteraard ook welkom.

De organisatie is een politiek en spiritueel neutraal eenheidsplatform, dat enkel het protestgeluid tegen deze gruwelijke schendingen van de mensenrechten wenst te bundelen om zo meer impact te hebben. Deelnemers aan de betoging zijn daarentegen volledig vrij om zich voluit vanuit hun eigen identiteit kenbaar te maken en samen te bidden en te zingen.

De verscheidene discours op onze manifestatie en om het even welk interview met de media weerspiegelen niet noodzakelijkerwijze onze visie of intenties, tenzij ze expliciet goedgekeurd zijn door de organisatie. De organisatie heeft hiervoor een officiële woordvoerder aangeduid.

De MANIFESTATIE TEGEN CHRISTENVERVOLGING is vredelievend. Geen enkele vorm van (verbaal) geweld is toegelaten. Geen enkele vorm van geweld heeft iets met ons protest te maken.

Geroep en gebruik van luidsprekers door deelnemers zijn verboden.

De deelnemers engageren zich om de instructies van de ordedienst van de organisatie en de lokale politie te volgen. Iedereen die een gebrek aan respect zou betuigen tegenover hen, heeft ons manifest gebroken en maakt geen deel meer uit van onze manifestatie.

info

www.stopchristenvervolging.be

locatieVeemarkt
plaatsMechelen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl