Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 7 september 2014    Evangelie van 2014-09-07
begintijd14:30 uur
 titelPiazzolla en Parelvissers in Willibrordkerk
beschrijving

Met een afwisseling van opera en orgelmuziek geeft de Willibrordkerk tijdens het Uitfeest van 7 september een voorproefje van wat het publiek het komende culturele seizoen mag verwachten in de rijkst gedecoreerde kerk van Nederland. Het Utrechts Operakoor brengt Italiaanse en Franse opera; soliste Kerstin Wolf speelt orgelwerken van onder meer Astor Piazzolla en Cesar Franck.

Kerstin Wolf bijt om twee uur het spits af met stukken van Hans-André Stamm (Rondo alla Latina; geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse ritmiek en harmonie); Cesar Franck (Prélude, Fugue, Variation); Lefébure-Wély (Boléro de Concert) en Astor Piazzolla (Libertango). Piazzolla was een Argentijnse componist en bandoneonspeler. Hij ontwikkelde de tango nuevo vanuit de traditionele tango argentino. Veel van zijn tango’s, zoals ook Libertango, zijn eigenlijk geen dansmuziek meer, maar luistermuziek.

In het tweede deel van haar concert, na het Utrechts Operakoor, speelt Kerstin Wolf orgelwerken van Cesar Franck (Cantabile H-Dur) en Ad Wammes (Vallée des danses; geïnspireerd door de filmtrilogie Lord of the Rings).

Kerstin Wolf studeerde af aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg, waar ze sinds 1995 orgeldocente is. Zij treedt op in binnen-en buitenland, onder meer tijdens concerten van de Hamburg Symphony Orchestra als pianist en organist.

Parelvissers
Om 14.30 uur worden de orgelwerken van Wolf afgewisseld door beroemde en meeslepende operawerken, uitgevoerd het Utrechts Operakoor. Voor het veelzijdige operakoor is het geen grote stap van de Franse opera, met Gounod’s liefdesdrama Romeo et Juliette, naar Bizet’s zigeunerin Carmen en De Parelvissers.

Het Utrechts Operakoor (zeventig leden) zal ook dit seizoen geregeld optreden tijdens de Culturele Zondagen. Het koor wil daarmee de opera toegankelijk maken voor ‘de gewone man’. Sinds een jaar is Ardjoena Soerjadi de dirigent, vaste begeleider op de piano is sinds jaar en dag Eric Noya.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieSt. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl