Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 3 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-03
begintijd10:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelKloosterdag met Leo Fijen - Abdij van Egmond
beschrijving

Waar haalt u nog uw bezieling vandaan voor uw werk in de parochie? Uit welke bron put u? Wat kunt u doen om de weg terug naar uw bron te vinden en het parochiewerk met bezieling te kunnen doen?

Op vrijdag 3 oktober is er een prachtige kans om op zoek te gaan naar antwoorden samen met de monniken van de Abdij van Egmond.

U bent een dag lang te gast bij de Benedictijner monniken van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Zij vertellen hoe zij hun inspiratie levend houden. Zij gaan ook in gesprek met u. Ze vieren de stilte van het gebed met u en ze geven u de kans op zoek te gaan naar de monnik in uzelf. Want deze unieke dag leert u stappen te zetten die u in de abdij kunt leren en daarna mee kunt nemen naar het drukke leven van alledag.

De gids op deze dag is Leo Fijen die dit jaar elke zaterdag op Nederland 2 het klooster ingaat en zijn lessen met u zal delen.

Een bijzondere dag waar u inspiratie op doet voor uw werk in de parochie en voor uw leven. Het kan een nieuw begin zijn op weg naar de bron in uzelf die er altijd is maar die soms opnieuw ontdekt moet worden.

Programma

Ochtend

  • Openbaar interview met de monniken en gesprek met de deelnemers door Leo Fijen
  • Gebedsviering met de monniken
  • Lunch

Middag:

  • Ontdekkingsroute naar de bron in uzelf in en om de abdij van Egmond
  • Afsluitend plenair gesprek
  • Vesperviering met de monniken

Kosten: € 45 p.p. inclusief koffie/thee, lunch, pelgrimsboekje en aandenken.

Organisatie: De Zalige Zalm, bureau voor geloofscommunicatie, in samenwerking met Benedictushof, het spiritueel centrum van de St. Adelbertabdij

info

Laetitia van der Lans
(0570) 61 74 19
(06) 450 999 06

www.abdijvanegmond.nl/benedictushof-cursussen/kloosterdagen

locatieAbdij van Egmond, Abdijlaan 26
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl