Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 28 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-28
begintijd19:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelFilm: Hildegard von Bingen
beschrijving

In het parochiecentrum van de Antoniuskerk, Wilhelminaplein 159 te Best, wordt op dinsdagavond 28 oktober 2014 de film vertoond over Hildegard von Bingen.

Programma
19.00 uur - parochiecentrum geopend
19.30 uur - aanvang film
20.30 uur - pauze
21.30 uur - einde film
22.00 uur - einde avond

Inschrijven
Uiterste inschrijfdatum is 10 oktober 2014 door het ingevulde inschrijfstrookje onderaan de uitnodiging (klik op de illustratie) te mailen, achterin de kerk in te leveren of op de post te doen.

Hildegard van Bingen
Hildegard van Bingen (1098 - 1179), was een Duitse benedictijnse abdis en geldt als eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek. Zij was onder meer actief op het gebied van religie, kosmologie, wetenschappen, filosofie, compositie en muziekbeoefening, poëzie, plantkunde en linguïstiek. Zij was de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is. Deze muziek is net zo afwijkend van het gebruikelijke als haar andere werken en vormt in feite een geheel eigen tak aan de boom van het Gregoriaans. Naast de muziek schreef ze twee grote visioenenboeken. Ook van haar hand zijn twee werken over de natuur en de geneeskunde.

info

info@antoniusparochie.nl
www.antoniusparochie.nl

www.hildegardvanbingen.nl

locatieParochiecentrum Antoniuskerk, Wilhelminaplein 159
plaatsBest (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl