Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 21 september 2014    Evangelie van 2014-09-21
begintijd11:30 uur
 titelSchola Ward-instituut viert 50-jarig jubileum
beschrijving

De Schola Cantorum van het Ward-Instituut uit Roermond bestaat vijftig jaar. Dat wordt komende zondag (21 september) met een H. Mis gevierd in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Daarbij verzorgt niet alleen de jubilerende schola de Gregoriaanse gezangen, maar ook het Choeur Grégorien de Paris, een beroemde Gregoriaanse vrouwenschola uit Parijs. Ook werken leden van verschillende zangkoren uit heel Limburg mee. Aanvang: 11.30 uur.

De Schola Cantorum van het Ward-instituut viert het gouden jubileum in Roermond, omdat het Ward-instituut, gewijd aan muziekonderwijs op basis van het Gregoriaans, jarenlang in deze stad gevestigd was. De Schola werd in 1964 opgericht door Jos Lennards, directeur van het voormalig Ward-Instituut. Van 1979 tot 2008 was Louis Krekelberg de leider. Cyriel Tonnaer is de huidige dirigent van het koor, dat momenteel 25 leden telt uit diverse plaatsen in Limburg en Brabant.

Le Chœur Grégorien de Paris ‘Voix des Femmes’ is een beroemde Gregoriaanse vrouwenschola uit Parijs en werd in 1975 opgericht. Het koor staat sinds 1997 onder leiding van Olga Roudakova en bestaat momenteel uit twaalf zangeressen. Het koor maakt diverse concertreizen door heel Europa en verzorgt in thuisbasis, de kerk Saint Germain de l’Auxerrois in Parijs, regelmatig de liturgische vieringen.

Tijdens de viering in Roermond zingen de koren de vaste en wisselende gezangen van de liturgische 25e zondag door het jaar. De genodigde zangers van andere koren zullen de volkszang tijdens de viering ondersteunen.

info

www.scholawardinstituut.nl

locatieSint-Christoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl