Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 24 september 2014    Evangelie van 2014-09-24
 titelIdeeënavond miljoen Euro - restauratie Bavo
beschrijving

Op woensdagavond 24 september 2014 wordt een ideeënavond georganiseerd tbv de restauratie van de Bavokathedraal.

De restauratie van de kathedraal gaat in het najaar in volle vaart verder. Vanaf september starten de werkzaamheden aan het middenschip en medio 2016 ook aan de torens, waarna de restauratie in 2018 gereed is. Als parochie hebben wij de opdracht en taak om een bijdrage van 1 miljoen euro bijeen te brengen voor de restauratie. Dit miljoen is maar een fractie van de totale kosten van de restauratie (totaal 26 miljoen euro). Voor de parochie is dat miljoen echter heel veel geld. Om dit geld bij elkaar te brengen is een coördinatiewerkgroep opgericht bestaande uit drie parochianen. Deze werkgroep vormt De Club van 1 Miljoen.

Denk met ons mee!
Omdat de kathedraal van ons allemaal is en omdat 1 miljoen euro heel veel geld is wil De Club Van 1 Miljoen graag zoveel mogelijk ideeën verzamelen om dit bedrag bijeen (kunnen) te brengen. Hiervoor hebben we uw hulp als parochiaan of fan van de Bavo hard nodig. Daarom organiseren we als eerste stap een ideeënavond onder het motto ‘Hoe krijgen we als parochie 1 miljoen euro bij elkaar? Denk met ons mee!’. Net als met de restauratie zelf, is er goede voorbereiding en veel ideeën en inzet nodig, om het resultaat te bereiken.

Deze ideeënavond
wordt georganiseerd op woensdag 24 september om 20:00 uur in de plebanie. Hierbij geldt dat ieder idee goud waard is. We nodigen iedereen maar dan ook iedereen uit om deze avond zijn of haar ideeën in te brengen. Want alleen met heel veel initiatieven gaan we 1 miljoen euro bij elkaar brengen! Het bedrag van 1 miljoen is in de begroting van de restauratie al verbonden aan enkele heel concrete zaken, die wellicht tot de verbeelding spreken: onder ander de verwarming (jawel!) en de waterstand onder de kerk (droge voeten) zijn ons ‘pakkie an’.

Meld uw deelname graag even aan via restauratie@rkbavo.nl

info

restauratie@rkbavo.nl
www.rkbavo.nl/2014/08/ideeenavond-1-miljoen-euro-voor-de-restauratie

locatiePlebanie Bavokahedraal
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl