Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 28 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-28
begintijd19:00 uur
 titelConcert Göttinger Knabenchor in de Bavo
beschrijving

Als onderdeel van hun concertreis 2014 zal op dinsdag 28 oktober het Göttinger Knabenchor (Duitsland) in de Kathedrale Basiliek St. Bavo aan de Leidsevaart een concert verzorgen met als thema “All Praise to Thee”.

Het concert begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De deuren aan het Bottemanneplein gaan om 18.30 uur open en de toegang is gratis. Na afloop wordt er een deurcollecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

In 1962 vond het eerste optreden onder de naam Göttinger Knabenchor plaats en tot de dag van vandaag is dit koor springlevend. Jaarlijks gaan zij op tournee en dit jaar doet het koor o.a. Haarlem en Utrecht aan en zingen zij in beide kathedralen. In Haarlem verblijft het koor van 28 tot en met 30 oktober.

De contacten tussen het Göttinger Knabenchor en het Muziekinstituut van de kathedraal St. Bavo zijn ontstaan tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van het Wiesbaden Boys’ Choir. (2010) Het gezamenlijk zingen met de drie genoemde koren van Mozart’s Krönungsmesse was absoluut een hoogtepunt.

Het koor staat sinds 2003 onder leiding van dirigent Michael Krause. Het repertoire bestaat naast geestelijke liederen ook uit gospels en wereldmuziek.

Het concertprogramma bestaat uit Kroningsmuziek (Westminster 1714) en liederen uit Duitsland en Zuid Afrika.

info

www.goettinger-knabenchor.de
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.rkbavo.nl

locatieKathedrale Basiliek Sint Bavo, Leidsevaart 146 - ingang Bottemanneplein
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl