Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 29 januari t/m maandag 23 maart 2015    Evangelie van 2015-01-29
 titelNeutraal maar betrokken
beschrijving

Neutraal, maar betrokken. Nederlandse katholieken en de Grote Oorlog
45 jaar Katholiek Documentatie Centrum

Bij de lustrumtentoonstelling “Neutraal, maar betrokken. Nederlandse katholieken en de Grote Oorlog”, zijn stukken van de KDC-collectie uit de Eerste Wereldoorlog te zien.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en 45 jaar geleden dat het Katholiek Documentatie Centrum werd opgericht. De rol van de katholieken in deze oorlog blijft in de officiële geschiedschrijving vaak onderbelicht. Daarom verbindt het KDC de jubileumviering met de herdenking van de Grote Oorlog door middel van een expositie over dit onderwerp. Thema’s waaraan op deze expositie aandacht wordt besteed zijn: de opvang van Belgische vluchtelingen door katholieke instellingen, het vredesinitiatief van de paus en het daarmee samenhangende herstel van het Nederlandse gezantschap bij het Vaticaan en de ervaringen van katholieke soldaten aan het front.

De expositie is te zien in de Verdieping (-1) van de Universiteitsbibliotheek.

De Expositie is verlengd tot en met maandag 23 maart.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag  van 8:30-22.00 uur
Vrijdag van 8:30-20.00 uur
Zaterdag van 9.00-20.00 uur
Zondag van 10.00-20.00 uur

info

Radboud Universiteit
Katholiek Documentatie Centrum
Erasmuslaan 36
6525 GG Nijmegen

(024) 361 24 12
info@kdc.ru.nl
www.ru.nl/kdc

locatieErasmuslaan 36, Nijmegen
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl