Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 29 november 2014    Evangelie van 2014-11-29
begintijd17:30 uur
 titelOpening Jaar van de Religieuzen
beschrijving

Met een pontificale eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond opent bisschop Frans Wiertz komende zaterdag (29 november) voor het bisdom Roermond het Jaar van het Religieuze Leven. Daarbij zijn religieuzen uit heel Limburg aanwezig. De viering begint om 17.30 uur.

Het internationale jaar is uitgeroepen door paus Franciscus en wordt op dezelfde avond voor de Wereldkerk geopend met een plechtigheid in Vaticaanstad. Het ‘Jaar van het Godgewijde Leven’, zoals het officieel heet, loopt vanaf het begin van de Advent en duurt tot 2 februari 2016. In deze periode valt ook het feit dat het vijftig jaar geleden het decreet ‘Perfectae Caritatis’ van het Tweede Vaticaans Concilie verscheen, dat gaat over het religieuze leven.

Met dit jaar wil de paus de betekenis van de kloosterordes en religieuze congregaties voor het kerkelijke leven onderstrepen. Zo is hij van plan om mannelijke en vrouwelijke religieuzen in Rome te ontmoeten en er wordt een reeks wetenschappelijke symposia gepland over de betekenis van de ordes en congregaties in het verleden en voor de toekomst. Ook acht de paus het jaar een goede gelegenheid om jongeren warm te maken voor de schoonheid van een leven als religieus.

Onder meer een religieuzendag in februari en een brochure over hedendaags religieus leven in Limburg staan voor komend jaar op het programma.

info

www.knr.nl/organisatie/pagina.asp?pagina_id=436

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl