Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 30 januari 2015    Evangelie van 2015-01-30
begintijd15:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelMini-symposium - Anders kijken, anders zien
beschrijving

Na zes jaar werkzaam te zijn geweest als dienstverlener kerkopbouw, neemt Herman Agterhoek afscheid van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Om dit afscheid te markeren organiseert het bisdom op vrijdagmiddag 30 januari 2015 een mini-symposium onder de titel ‘Anders kijken, anders zien’ over de toekomst van het kerkelijk leven in Noord Nederland.

De decennia die achter ons liggen hebben katholieken in ons land vele mogelijkheden geboden om actief en betrokken bezig te zijn met Christus’ boodschap van heil. Dat heeft vele goede vruchten afgeworpen, zowel voor henzelf als voor onze samenleving. Nu maken we mee dat oude vormen van kerk-zijn niet zondermeer worden omarmd door mensen van de huidige generatie. Dat stemt droevig voor wie zich er met hart en ziel aan hebben gegeven. Tegelijk is er blijkbaar een wezenlijke verandering nodig om weer open en ontvankelijk te worden en te kijken naar wat het evangelie vandaag de dag van ons vraagt. 

Programma:
15.00 uur - Welkom door kanselier-secretaris Peter Pot
15.05 uur - Herman Agterhoek: Een nieuwe rol van de kerk in de samenleving
15.30 uur - Jan Jurriens, lector Sustainable Strategy & Innovation bij Avans Hogeschool in Breda/Den Bosch: Ontwikkelingen in de samenleving die van belang zijn voor het kerkelijk leven.
15.55 uur - Mgr. Gerard de Korte: Tekens van Hoop voor de Kerk van het Noorden
16.15 uur - Concluderend gesprek tussen de inleiders
16.35 uur - Gebedsviering
17.05 uur - Gelegenheid om Herman Agterhoek de hand te drukken bij een hapje en een drankje.

Uitgenodigd zijn alle pastorale beroepskrachten, ook de emeriti, en vertegenwoordigers van de (fusie)-parochies. Opgave vooraf is gewenst.

info

Lisette Winter
(050) 406 5 888
l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieSint Jozefkathedraal, Radesingel 2
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl