Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 30 januari 2015    Evangelie van 2015-01-30
begintijd13:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelBoekpresentatie - Clara van Assisi
beschrijving

De Franciscaanse Beweging organiseert op vrijdag 30 januari een presentatie over het nieuwe boek Clara van Assisi, geschriften en oudste bronnen.

Clara van Assisi (1193-1253) is de eerste vrouwelijke volgeling van Franciscus van Assisi. 

Ondanks, of wellicht juist dankzij Clara’s onafhankelijke opstelling werd zij zeer gewaardeerd. Het Clara-onderzoek heeft de laatste twintig jaar internationaal een nieuwe bloei doorgemaakt die de eerdere vertalingen van 1984 en 1996 doet verouderen. In het nieuwe boek zijn zestien teksten voor het eerst vertaald.

Gedurende de middag zijn er inleidingen van o.a. Gerard Pieter Freeman over het nieuwe Claraboek, een inleiding over de betekenis van onderzoek naar de bronnen van Clara en een inleiding over de betekenis van de geschriften van Clara voor het persoonlijke en het religieuze en spirituele leven hier en nu. Het boek Clara van Assisi, geschriften en oudste bronnen (Uitgeverij Valkhofpers, Nijmegen 2015) is deze middag eenmalig verkrijgbaar voor een gereduceerde prijs.

Datum: vrijdag 30 januari, 13.30 – 17.30 uur  
Locatie: Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA ’s-Hertogenbosch
Aanmelden: bij de Franciscaanse Beweging

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl