Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 29 mei 2015    Evangelie van 2015-05-29
begintijd20:00 uur
eindtijd22:30 uur
 titelFilmvertoning - Tsotsi
beschrijving

De projectgroep Buurt en Zingeving organiseert zes filmavonden met ‘anti-selfie’ films in de Boomkerk, naar aanleiding van het themanummer van de Groene Amsterdammer in juli 2014: “Me, my selfie and I”. De Groene Amsterdammer constateert in het genoemde nummer een toenemend narcisme, met een toenemende eenzaamheid en existentiële leegte als gevolg. “Hoe vinden we nog de zin van ons bestaan?”, vraagt de geïnterviewde psychiater Dirk de Wachter (auteur van Borderline times) zich af. En hij geeft zelf het antwoord: “De zin zit hem in relaties met geliefden, vrienden, buren, in contact met passanten op straat. Zingeving heeft met verankering en verbondenheid te maken; het is een fundamenteel sociaal gebeuren. Zorgen voor de ander is goed voor jezelf.”

Vanuit die gedachte is een zestal films uitgekozen die eenmaal per maand op een vrijdagavond worden vertoond op groot scherm, met een inleiding door fotograaf/kunstenaar Claire Felicie, en nagesprek met borrel. Alhoewel in een katholiek parochiecentrum, zijn de filmavonden zeker niet perse katholiek of christelijk, wel mede hierdoor geïnspireerd. De films zijn uitgekozen op hun herkenbaarheid en menselijkheid.

Alle gezindten: gelovigen en ongelovigen: van harte uitgenodigd! maandelijks op vrijdagavond, aanvang: 20.00 uur
Locatie: parochiecentrum Boomkerk, Gibraltarstraat 55, Amsterdam, bereikbaar met tram 12, halte Wiltzanghlaan.
Bijdrage: wat u het waard vond.

Voor de borrel na afloop wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Data

  • 30 januari 2015: City Lights (Charlie Chaplin)
  • 20 februari 2015: Gran Torino (met Clint Eastwood)
  • 27 maart 2015: Donnie Darko (met Jake Gyllenhaal)
  • 17 april 2015: Turtles can fly (Iraanse film)
  • 29 mei 2015: Tsotsi (Zuid Afrikaanse film)
  • 26 juni 2015: The apartment (Billy Wilder)

info

RK Parochie Emmaus
(020) 682 49 27
info@rkamsterdamwest.nl
www.rkamsterdamwest.nl

locatieParochiecentrum Boomkerk, Gibraltarstraat 55
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl