Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 3 t/m zondag 31 mei 2015    Evangelie van 2015-05-03
begintijd10:00 uur
eindtijd11:00 uur
 titelMeimaand = Mariamaand in de Lambertus
beschrijving

Meimaand = Mariamaand: aan de hand van de glorievolle geheimen van de rozenkrans leggen we de link naar de feesten die we in deze maand vieren. Deze gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria zijn “vastgelegd” in de geheimen/mysteries van de rozenkrans. Deze geheimen zijn moeilijk te begrijpen maar vertellen ons het mooie geloofsverhaal.

Vaste elementen in de Mariamaand
De kinderen gaan speciaal voor zieke kinderen bidden die aangemeld zijn bij de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Zij doen dat bij het gezamenlijk Tientje bidden na de viering van 10 uur in de Mariakapel.

Kinderen bidden met de grote rozenkrans die per Weesgegroetje werd doorgeschoven in de handen; alle kinderen bidden het Weesgegroet Maria uit hun hoofd mee.

De speciale kaarsen met de Geheimen worden bij Maria neergezet als ook het Maria-intentieboek met de namen van de zieke kinderen en de eigen ingebrachte intenties van de kinderen.

Achter in de kerk staat de Mariatafel met rozenkransen, tientjes, gebedenboekjes, kleurplaten en de grote rozenkrans waar kinderen een maand lang aan zullen gaan rijgen.

info

www.lambertuskerk-rotterdam.nl
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieSint Lambertuskerk Rotterdam Kralingen
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl