Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Retraite
retraite
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 13 t/m zondag 15 maart 2015    Evangelie van 2015-03-13
begintijd20:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelRetraite - De mens op weg... waarheen?
beschrijving

In het voorjaar van 2015 wordt er vanuit bisdom Groningen-Leeuwarden een retraite georganiseerd voor hen die geïnteresseerd zijn in existentiële vragen, vragen die het eigen leven raken. Daarbij zullen we ons laten leiden door een Franse denker: Gabriel Marcel.

Opgegroeid in een agnostisch milieu, is hij op veertig jarige leeftijd katholiek geworden. Zijn denken beweegt zich rond het mysterie van de mens, die voor hem ‘een reizende mens’ is. Steeds onderweg. Van hem is de uitspraak bekend: ‘Je kunt pas jezelf zijn door de liefde voor elkaar.’ Hij heeft altijd in de schaduw van Sartre gestaan, juist omdat hij het leven niet wilde prijsgeven aan het nihilisme.

Belangrijke thema’s waren voor hem ‘zijn en hebben’, ‘het mysterie van de mens’, ‘trouw en liefde’, ‘hoop en eenzaamheid’, ‘dood en voortbestaan’, ‘het geloven in God’. Het is de moeite waard om met hem kennis te maken, juist in onze geseculariseerde cultuur.

Details
Begeleiding:
Peter Vermaat
Datum: vrijdag 13 maart – zondag 15 maart 2015
Plaats: Klooster Thuine, Duitsland
Tijd: Aankomst: 20.00 uur - vertrek: 16.00 uur
Opgave: vóór 13 februari 2015

info

(050) 40 65 888
l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl
www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

Peter Vermaat
(0518) 45 17 51

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieHet klooster van Thuine
plaatsThuine (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl