Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 13 t/m zaterdag 14 maart 2015    Evangelie van 2015-03-13
 titel24 uur voor de Heer
beschrijving

Na de succesvolle eerste editie in 2014 wordt dit jaar in de Veertigdagentijd opnieuw wereldwijd het initiatief ‘24 uur voor de Heer’ gehouden. Dat heeft de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie in een brief aangekondigd aan de Bisschoppenconferenties. Paus Franciscus heeft vrijdag 13 en zaterdag 14 maart a.s. gekozen voor dit etmaal van bezinning. Het thema is ‘God, rijk aan erbarming’ (Ef 2,4). De pastorale teams in het Aartsbisdom Utrecht hebben informatie hierover ontvangen, met het verzoek om – waar mogelijk – gehoor te geven aan de oproep van de paus.

In zijn boodschap voor de Veertigdagentijd schrijft paus Franciscus: “Laten we de kracht niet onderschatten van zovele in gebed verenigde stemmen! Het initiatief ‘24 uur voor de Heer’, waarvan ik hoop dat het op 13 en 14 maart in de gehele Wereldkerk gehouden zal worden – ook op diocesaan niveau – moet een teken zijn van deze behoefte aan gebed.”

De Pauselijke Raad benadrukt dat het op deze dagen belangrijk is om, binnen de mogelijkheden en behoeften van de individuele lokale Kerken, kerkgebouwen zoveel mogelijk open te stellen. Gelovigen moeten daarbij de gelegenheid krijgen het sacrament van boete en verzoening te ontvangen en er moet gelegenheid zijn tot Eucharistische aanbidding. De ‘24 uur voor de Heer’ kunnen worden afgesloten met een H. Mis op zaterdagavond 14 maart.

Paus Franciscus is hoofdcelebrant tijdens een boeteviering in de St. Pietersbasiliek in Rome, om zo het sacrament van verzoening “in het centrum” te plaatsen van de missie van de Kerk op het gebied van de nieuwe evangelisatie.

info

www.novaevangelizatio.va/content/nvev/en/eventi/24-ore-per-il-signore-2015.html

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl