Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 11 maart 2015    Evangelie van 2015-03-11
begintijd19:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelGespreksavond Gezinssynode
beschrijving

Paus Franciscus heeft in de wereldkerk een reflectie-en onderscheidingsproces op gang gebracht rond het gezin. In oktober 2014 vond een buitengewone synode plaats over ‘De pastorale uitdagingen voor het gezin in de context van de evangelisatie’. Het thema wordt hernomen in een gewone synode in oktober 2015. Net zoals vorige keer wenst paus Franciscus dat de voorbereidende vragen, samen met het slotdocument van de voorbije synode, zo ruim mogelijk besproken worden.

Op vraag van mgr. Luc van Looy worden op zes plaatsen van bisdom Gent gespreksavonden georganiseerd. We geven een korte toelichting bij het slotdocumenten bij de vragen en gaan vervolgens in gesprek met elkaar.

De neerslag van het gesprek nemen we op in een diocesaan verslag dat we doorsturen naar de bisschoppenconferentie. De bevraging richt zich tot alle gelovigen. Iedereen is dus welkom op één van deze bijeenkomsten!

Voor een vlotte gang van zaken, vragen we je om je aanwezigheid te bevestigen.

Datum en plaats van de bijeenkomsten
(aanvang: 19.30 uur - einde: 22.00 uur)

  • Woensdag 25 februari, Dendermonde, Mariakring, Onze Lieve Vrouwkerkplein 8
  • Maandag 2 maart, Aalst, De Mantel, Sint Martensplein 4
  • Dinsdag 3 maart, Eeklo, Dekenaal Centrum, Kerkplein 4
  • Woensdag 4 maart, Oudenaarde, Walburgacentrum, Zakske 2
  • Donderdag 5 maart, Gent, parochiezaal De Muide, Meulesteedsesteenweg 170
  • Woensdag 11 maart, Sint Niklaas, Dekenij, Philippus Neridreef 3

info

goo.gl/forms/zhpUQTJwSl

locatieDekenij, Philippus Neridreef 3
plaatsSint-Niklaas
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl