Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 4 april 2015    Evangelie van 2015-04-04
(Paaszaterdag / Heilige Isidorus)
begintijd19:15 uur
eindtijd20:30 uur
 titelVuur op de Parade
beschrijving

Het oecumenische Beraad van Kerken in Den Bosch heeft zich vanaf het moment van oprichting ingezet de eenheid en de verbondenheid tussen kerken en christenen te bevorderen.

Vanuit dit perspectief heeft zij het initiatief genomen om op zaterdag 4 april van 19.15 uur tot 20.30 uur, vlak voor de Paaswake, een vuur te ontsteken in het midden van de Parade in Den Bosch.

Alle kerken, kerkelijke denominaties en geloofsbewegingen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Christenen putten uit dezelfde bron en weten zich verbonden in de goddelijke harmonie van Licht, naastenliefde en Vrede, samen met alle mensen van goede wil.

We willen aan deze verbondenheid uiting geven door een gezamenlijk licht te ontsteken op de Parade, hieraan onze Paaskaars of Lantaarn te ontsteken en dit Licht mee te nemen naar onze eigen kerken. We realiseren ons dat we onderscheiden zijn en verschillende tradities hebben, maar erkennen dat we toch een zijn in Christus die het fundament is voor ons geloof. Met Pasen vieren we dat Christus is verrezen en waarlijk is opgestaan, nadat Hij bereid was voor ons te sterven en zijn leven voor ons heeft gegeven. Opdat wij zouden leven in eenheid, vrede en verbondenheid. Voorwaarde voor dit Licht en deze eenheid is wel dat we, ook als kerken, in zijn liefde met elkaar verbonden dienen te zijn. Dat spoort ons aan om de kerk van de ander net zo lief te hebben als onze eigen kerk.

Wij willen dit Licht delen met heel de stad, met de straat en ook in verbinding met  onthechte mensen. Er zijn mensen in onze stad, de meest gastvrije stad van Nederland, voor wie die verbinding niet vanzelfsprekend is. Zij worden niet gezien of gehoord en leven in ongehoord isolement, onthecht. Dat heeft zo zijn redenen. Scheiding, verlies van een dierbare, van werk, van een baan, van een huis, het kan iedereen overkomen. Vaak zijn verslaving, psychiatrische storing en/of illegaliteit oorzaak of gevolg van onthechting.

Het Pastoraal UitzendBuro (PUB) biedt via dagbesteding ontmoeting en activiteit. Een plek op een stoel met een bak koffie, samen de straat schoonmaken, fietsen repareren en onderhoud van groen, het gaat om mensen zien en waarderen zoals ze zijn. Dat is het beroep dat het PUB uitoefent. Deelnemers en medewerkers van PUB delen verhalen rondom het vuur. Zij zullen iets vertellen over hun werk, hun present-zijn, hun delen van geloof en vertrouwen met hen wier levens en dromen gebroken zijn. In het delen van Paasbrood zal symbolisch en ritueel het verlangen om samen mens te zijn in het Licht worden gezet.

Namens het Beraad van Kerken wensen we iedereen in Den Bosch Vrede, Licht en verbondenheid toe, niet om het Licht voor ons zelf te houden. Maar om het daar te brengen waar het nodig is, of je nu christen bent of niet.

info

www.beraadvankerkendenbosch.nl

locatieParade
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl