Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 1 april 2015    Evangelie van 2015-04-01
begintijd19:00 uur
 titelChrismamis Bisdom Roermond
beschrijving

Een van de meest bijzondere vieringen in de Goede Week is elk jaar de zogeheten Chrismamis. Dat is een viering die in elk bisdom maar één keer jaar en op één plaats wordt gehouden. In principe is dit op Witte Donderdag of de vooravond van Witte Donderdag.

Tijdens die mis gebeuren twee belangrijke dingen. Zoveel mogelijk priesters van het bisdom zijn samen met de bisschop verenigd en zij hernieuwen dan de beloftes die zij bij hun priesterwijding hebben gedaan. Tijdens deze viering wijdt de bisschop ook de heilige oliën (chrisma) die in parochies worden gebruik voor dopen, vormen en ziekenzalving. Dit verklaart ook meteen de naam van de viering.

In het bisdom Roermond is het gebruik dat de chrismamis op de woensdagavond in de Goede Week wordt gehouden. De viering vindt plaats in de Sint-Christoffelkathedraal, de kerk van de bisschop, in Roermond. Niet alleen priesters, maar ook vertegenwoordigers van een groot aantal parochies - vaak leden van kerkbesturen of andere vrijwilligers - zijn daar dan bij aanwezig. Het is elk jaar een heel sfeervolle viering, waarbij een groot saamhorigheidsgevoel leeft dat de parochies in Limburg nauw met elkaar en met de bisschop verbonden zijn.

De chrismamis 2015 vindt plaats op woensdag 1 april om 19.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal op de Markt in Roermond.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl