Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdinsdag 8 december 2015 t/m zondag 20 november 2016    Evangelie van 2015-12-08
(Maria Onbevlekte Ontvangenis)
 titelExtra Jubileumjaar van de Barmhartigheid
beschrijving

Op vrijdag 13 maart 2015 in de Sint Pieter in Rome kondigde paus Franciscus een buitengewoon heilig jaar aan dat op 8 december 2015 zal beginnen en op het feest van Christus Koning, 20 november 2016, zal worden afgesloten.

De bedoeling van het Heilig jaar van de Goddelijke Barmhartigheid is een extra geestelijke toegang te openen naar Gods barmhartigheid. Het heilig jaar is een uitnodiging aan allen om terug te keren naar Gods barmhartigheid, te biechten en de bijzondere aflaat van het heilig jaar te verkrijgen. De ontmoeting met Gods barmhartigheid zal in ieder mens de deugd van barmhartigheid versterken.

Op 8 december zal het vijftig jaar geleden zijn dat het tweede Vaticaans concilie werd afgesloten. Op die dag zal de heilige deur - een van de toegangsdeuren tot de basiliek, de poort die normaal dichtgemetseld is - door de paus worden geopend, een plechtigheid die door de paus of een afgezant wordt herhaald met een heilige deur in de andere drie grote basilieken (H. Paulus buiten de muren, H. Maria de meerdere [Maria maggiore] en de St. Jan van Lateranen.

De paus deed de aankondiging tijdens de preek bij de boeteviering waarmee de paus de ‘24 uur voor de Heer’ opende: tijdens deze 24 uur zal er overal in de wereld aanbidding zijn en worden de gelovigen opgeroepen het sacrament van boete en verzoening (de biecht) te ontvangen.

info

www.news.va

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl