Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 22 juli t/m dinsdag 2 augustus 2016    Evangelie van 2016-07-22
(Maria Magdalena)
 titelWJD-reis Bisdom Groningen-Leeuwarden kort
beschrijving

Het Bisdom Groningen-Leeuwarden biedt twee reizen aan naar de Wereldjongerendagen in Krakau: een lange en een korte reis. De lange reis duurt van maandag 18 juli t/m dinsdag 2 augustus en de korte reis van 22 juli t/m 2 augustus.

Zowel de korte als lange reis worden aangeboden in samenwerking met de VNB in Den Bosch. De lange reis is mede uitgewerkt door het Rafaël jongerenpastoraat in NW Friesland.

Ben jij op de dag van vertrek 16 jaar of ouder maar jonger dan 30? Dan nodigen we je van harte uit om mee te gaan!

Reisprogramma korte reis
(11 overnachtingen, waarvan 2 in de bus)
Vrijdagavond 22 juli: we vertrekken met een bus vol jongeren richting Polen voor een onvergetelijke reis. De volgende ochtend komen we aan in de prachtige stad Poznań, één van de oudste steden in Polen. Op 24 juli reizen we door naar Częstochowa. Deze stad herbergt de drukst bezochte bedevaartsplek van Polen. De dag erna reizen we door naar Krakau voor het WJD festival.

We sluiten aan bij het programma dat het festival biedt, samen met honderdduizenden andere jongeren. Ook nemen wij deel aan het catecheseprogramma van de Nederlandse bisschoppen.

Naast het WJD-festival, ondernemen we verschillende excursies, ondermeer naar het concentratiekamp Auschwitz. Verder zullen we één middag kloosterzusters helpen in hun strijd tegen de armoede. Op zondag 31 juli, na de H. Mis met paus Franciscus, vertrekken we naar Karpacz in het Reuzengebergte, een schitterend natuurgebied.

Daarna keren we per nachtpendel huiswaarts. We zijn woensdag 2 augustus rond het middaguur weer thuis. De overnachtingen vinden (deels) plaats bij gastgezinnen en in scholen.

info

Krista Russchen, bisdom Groningen-Leeuwarden
(050) 40 65 888
k.russchen@bisdomgroningenleeuwarden.nl
www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsKrakau (Polen)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl