Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 17 juli t/m dinsdag 2 augustus 2016    Evangelie van 2016-07-17
 titelWJD-reis Bisdom Rotterdam
beschrijving

Bisdom Rotterdam organiseert voor jou een reis naar Krakau, de WJD. Stap in de bus die op zondag 17 juli 2016 vertrekt en doorkruis Europa op weg naar Krakau.

Onderweg stoppen we in Echternach, bij het graf van Sint Willibrord, apostel van de Lage Landen. Daarna reizen we door naar Eichstätt in Duitsland. We bekijken diaconale projecten en bezoeken het concentratiekamp Dachau. Na een tussenstop vertrekken we naar Polen.

Tijdens de Days in the Diocese in een Pools bisdom maken we kennis met Poolse jongeren, het land en de cultuur. We reizen verder naar Krakau voor de Wereldjongerendagen zelf, de kern van onze reis. Op maandag 2 augustus zijn we weer terug in Nederland.

Weg van Barmhartigheid
Met het WJD thema ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mt 5, 7) roept paus Franciscus ons op tot naastenliefde. Om niet onszelf maar de ander centraal te stellen. Bisdom Rotterdam pakt deze oproep op in de Weg van Barmhartigheid. De kerngroep organiseert vier verdiepingsmiddagen. We bezoeken diverse diaconale projecten en horen van inspirerende sprekers hoe hun geloof hen aanzet tot barmhartigheid. Palmzondag is eveneens een etappe op de Weg.

Zelf hoef je niet stil te zitten. Ook jou dagen we uit om in actie te komen en je bewogenheid om te zetten in concrete daden.

De kerngroep vult de reis en de voorbereiding verder voor jou in. Op de website www.bisdomrotterdam.nl/wjd blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Kennismaken
Voor een meet & greet met je reisgenoten hebben we drie momenten gepland. Op ontspannen middagen ontmoet je jongeren uit het hele bisdom die net als jij naar Krakau willen gaan. Zo leer je iedereen alvast kennen voordat je de bus instapt. Je ontvangt op deze middagen ook de laatste informatie over de reis. De derde meet & greet is het Tuinfeest in juni 2016. Dit is het startpunt van de reis.

Praktisch
Deelnemen aan de WJD is een echte pelgrimstocht: de reis is intensief en de voorzieningen en maaltijden zijn eenvoudig.

Bisdom Rotterdam organiseert de reis in samenwerking met VNB. Zij verzorgen de inschrijving.

info

www.bisdomrotterdam.nl/wjd

organisatieBisdom Rotterdam
locatie
plaatsKrakau (Polen)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl