Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 25 mei 2015    Evangelie van 2015-05-25
(2e Pinksterdag / Sint Urbanus)
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelhet gezin in het licht van de synode
beschrijving

Dag over het gezin

Pinkstermaandag, 25 mei 2015

 

DE GROTE UITDAGING het gezin in het licht van de synode 

Paus Franciscus riep in oktober 2014 een Buitengewone Algemene Vergadering van de Bisschoppensynode samen om een accuraat beeld te krijgen van de situatie waarvoor de Kerk gesteld staat inzake het huwelijk, het gezinsleven, de opvoeding van kinderen, de rol en de roeping van het gezin in de Kerk en in de maatschappij.

Van 4 tot 25 oktober 2015 volgt een tweede synode waarin werkwijzen voor de pastorale zorg voor het gezin en de familie worden geformuleerd. Het doel is de gezinnen te helpen de uitdagingen in de wereld van vandaag met het licht en de kracht van het evangelie tegemoet te treden.   

In dit kader verzorgt Mgr. De Jong een lezing over het gezin als de hoeksteen van de samenleving, maar ook van de evenwichtige individuele ontplooiing van de mens. Deze primaire levensvorm, het gezin,  is ons van nature gegeven en is de meest geschikte vorm om te groeien als persoon en gemeenschap.

Het is dus heel belangrijk dat we deze stamcel van de samenleving alle aandacht geven die haar toekomt. In deze tijd is dat niet gemakkelijk. De balans vinden tussen geborgenheid en dienst aan de samenleving zal ieder zelf moeten zoeken.  

In deze lezing willen we nadenken over hoe we niet slechts fysiek, emotioneel en intellectueel, maar ook spiritueel en sociaal onze plaats in ons gezin en die van ons gezin in onze samenleving kunnen hervinden. Hoe kunnen we uiteindelijk tot een echte huiskerk uitgroeien?

Mgr. Everard de Jong, hulpbisschop van Roermond, ontving de priesterwijding in 1983. Een jaar daarna vertrok hij naar Rome voor de studie  filosofie  aan de Pauselijke Universiteit van St. Thomas van Aquino. In 1989 promoveerde hij tot doctor in de filosofie aan de Catholic University in Washington DC. 

In 1995 wordt hij aangesteld als studentenpastor in Maastricht.  Daarnaast kreeg hij een benoeming tot diocesaan verantwoordelijke voor het jongeren- en roepingenpastoraat en de evangelisatie.

Op 6 februari 1999 ontving hij de bisschopswijding.

 

Programma

11.00  ontvangst

11.30  gelegenheid om de H. Mis bij te wonen

12.15  koffie

12.45  - 14.00 DE GROTE UITDAGING  het gezin in het licht van de synode

                         door Mgr. Everard de Jong met gelegenheid om vragen te stellen

 

14.00 – 15.00  geheel verzorgde lunch

15.00 – 15.30 interview met enkele echtparen

afsluiting van de dag

Het kinderprogramma wordt nog uitgewerkt. Voor baby’s is er aparte opvang.

Zie: www.soka.nl

info

Contactpersonen

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann 

Juliana van Stolberglaan 31 

1412 BE Naarden 

Tel. 035 6946350

Aanmelding
We stellen een tijdige reactie, liefst vóór 15 mei, zeer op prijs. U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, of een e-mail sturen naar gezin@soka.nl .

Voor de organisatie van het kinderprogramma ontvangen we graag de naam en de leeftijd van de kinderen.

Plaats
Conferentieoord Zonnewende; Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel

Kosten
Volw: € 15 p.p. Kinderen t/m 7 jr  € 4  Kinderen vanaf 8 jr en ouder € 6
Max. bedrag per gezin € 50

Betaling
Bij voorkeur via rek.nr. NL86INGB0005157514 t.n.v Stichting SOKA, Amsterdam.
Betaling kan echter ook ter plaatse.   

Stichting SOKA (sociaal-culturele en kunstactiviteiten) biedt de gelegenheid zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. SOKA organiseert diverse activiteiten die het accent leggen op geestelijke verrijking en kennisoverdracht. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.

Meer informatie vindt u op de website: www.soka.nl

 

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl