Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 27 mei 2015    Evangelie van 2015-05-27
 titelSociale studiedag met Mgr. De Korte
beschrijving

Bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden is op 27 mei de gastspreker tijdens de Sociale Studiedag van de Dienst Kerk & Samenleving van het bisdom Roermond. Hij houdt dan een lezing met als titel ‘Wat hebben wij met elkaar?’ over het katholiek sociaal denken en de discussie met de samenleving.

Mgr. De Korte is binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie referent voor Kerk en Samenleving. In september vorig jaar heeft hij vanuit die portefeuille een uitgebreide brief geschreven met als titel ‘Hebben wij iets met elkaar, over samenhang en isolement in de samenleving’. De bisschop wil daarmee het gesprek met bedrijven, overheid en het maatschappelijk middenveld in de samenleving aangaan. In dat kader heeft hij zich recentelijk ook uitgelaten over de rol van de politiek en sociale cohesie.

Tijdens de Sociale Studiedag op 27 mei in Abdij Rolduc zal Mgr. De Korte uitgebreid op dit thema ingaan. Aansluitend is er een ‘talkshow’ met vertegenwoordigers van diaconale en maatschappelijke projecten. Daarna zal gastonderzoeker Thijs Caspers van de universiteit van Tilburg reflecteren op wat er die middag besproken is.

De Sociale Studiedag wordt afgesloten met de uitreiking van de Dr. Poelsprijs. Deze is enkele jaren geleden ingesteld voor sociale projecten die opereren op het snijvlak van kerk en samenleving. Enkele tientallen projecten hebben zich voor deze prijs gemeld. Deze worden allemaal in een brochure beschreven, die deze middag eveneens wordt gepresenteerd.

De Sociale Studiedag in Abdij Rolduc is een oude traditie van de Dienst Kerk en Samenleving van het bisdom Roermond, om organisaties die actief zijn in het sociale middenveld – waaronder parochies – bij elkaar te brengen. Enkele jaren geleden is deze traditie nieuw leven ingeblazen. Alle parochies hebben een uitnodiging voor deze Sociale Studiedag ontvangen.

Aanmelden kan tot 13 mei per e-mail.

Programma

13.00 uur Inloop; koffie/thee
13.30 uur Welkom
door Wim van Meijgaarden sss, hoofdaalmoezenier van Sociale Werken. De bijeenkomst zal verder geleid worden door de dagvoorzitt er dhr. Ben van Essen.
13.45 uur Inleiding ‘Wat hebben wij met elkaar?’
door Mgr.dr. G.J.N.de Korte, bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden en referent Kerk en Samenleving van de Nederlandse bisschoppenconferentie.
14.30 uur Talkshow
met enkele vertegenwoordigers van diaconale en maatschappelijke projecten.
15.10 uur Pauze voor koffie/thee
15.30 uur Reflectie op de talkshow
door Thijs Caspers, gastonderzoeker aan de Tilburg University en de zaal
16.15 uur Feestelijk moment met uitreiking van de Doctor Poelsprijs
16.30 uur Netwerken; met drankje en hapje
17.00 uur Afsluiting

info

studiedagdks@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
www.pausfranciscusgroepen.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieAbdij Rolduc
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl