Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Franciscaans Jongerenwerk

Franciscaans Jongerenwerk

Website E-mail

Het FJW gaat uit van de minderbroeders Franciscanen, Capucijnen en de zusters Clarissen. Dit zijn broeders en zusters die zich verbonden voelen met Franciscus en Clara van Assisi en hun leven daarop hebben afgestemd.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 9 t/m zondag 11 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-09
 titelFranciscaans Jongeren Treffen 2015
beschrijving

‘Harts-Tocht’. Dat is het thema van het Franciscaans Jongerentreffen (FJT) 2015. Een weekend speciaal voor jongeren die samenkomen in de franciscaanse geest.

Er is ruimte voor plezier, uitwisselen, voor gebed, nieuwe vriendschappen en het delen van je inspiratie, dit jaar vooral van jouw harts-tocht. Leven met hartstocht! Wie wil dat niet? Maar wie of wat brengt jouw hart in beweging? Wie of wat raakt jou zozeer, dat je er helemaal voor gaat? Toegewijd leven, daarover gaat het FJT. En dat is niet toevallig in het ‘Jaar van het Godgewijde Leven’.

Het FJT wordt dit jaar al weer voor de zestiende keer georganiseerd door de franciscanen en enkele jongeren, in samenwerking met de clarissen. Ieder jaar opnieuw komt er gevarieerde groep jongeren; sommigen komen voor het eerst, anderen komen al jaren. De één is afkomstig uit de protestantse kerk, de ander uit de katholieke kerk en weer anderen zijn zoekend; ieder tussen de 16 en 30 jaar is van harte welkom! Er zijn weer zo’n 55 plaatsen dus geef je snel op! We zijn te gast in de kloosters van de franciscanen en clarissen in Megen. Zo maak je - met alle andere jongeren – iets mee van hun kloosterlijk ritme en franciscaanse gastvrijheid. Er is een gevarieerd programma van vieringen, pelgrimstocht, workshops tot een bonte avond met talenten uit eigen kring.

Data: vrijdagavond 9 t/m zondagmiddag 11 oktober 2015
Prijs: € 40 bij aanmelding tot 1 september. Daarna € 50
Doelgroep: tussen de 16 en 30 jaar
Lokatie: Megen

info

Theo van Adrichem ofm
(0412) 465 779
(0412) 465 770
fjwmegen@hetnet.nl

organisatieFranciscaans Jongerenwerk
locatieKloosters van de franciscanen en clarissen in Megen
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl